На Харківщині стартує збір російських книг: виручені кошти спрямують на закупівлю дронів

27.02.2024 13:55   -
На Харківщині збирають російські книги на макулатуру

На Харківщині запустили збір російських та російськомовних книг на базі освітньо-культурного та волонтерського Гончаренко центру Рогань. Зібрані книги здаватимуть на переробку, а виручені кошти спрямують на закупівлю дронів для Збройних сил України, передає Інфосіті.

За словами директорки простору Оксани Осової, акцію запустили одразу в 12 містах України. У такий спосіб команда мережі прагне допомогти українцям очистити полиці домашньої бібліотеки від російської культури, а водночас — допомогти українським військовим.

«Росіяни приходять на нашу землю, аби викорінювати все українське. Вони знищують українські книги, привозять у бібліотеки свою літературу, наповнену пропагандою. Ми хочемо, аби на книжкових полицях українців не було російського, тож запустили масштабний збір «пушкінів» та «лєрмонтових». У дванадцяти Гончаренко центрах по всій Україні ми збиратимемо російськомовні книги на макулатуру», — діляться в освітньо-культурному просторі.

Зібрані в Гончаренко центрах російські книги здаватимуть на макулатуру, а на виручені кошти придбають дрон, який допомагатиме військовим на фронті.

«Кілограм макулатури коштує 3-4 гривні, тож зібрати доведеться багато. Ми закликаємо українців долучитись до акції та приносити книги, яким вже давно не місце в домашніх бібліотеках. «пушкіни» з вашої полиці теж можуть воювати і наближати перемогу», — кажуть у просторі.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Точку збору книг облаштували у Гончаренко центрі Рогань за адресою вул. Культури, 60. З будь-яких питань щодо акції можна звертатися за телефоном +380 67 257 0484.

Організатори приймають російські та російськомовні видання, однак наголошують: примірники зі цвіллю та брудом не допускаються до участі, оскільки здати на переробку їх неможливо. Збір книг триватиме з 15 лютого до 24 березня 2024 року.

ОСТАННІ НОВИНИ