Правоохоронці з ДСНС закінчили роботу на місці влучання в Грозі на Харківщині

06.10.2023 16:50   -
У Грозі на Харківщині закінчили пошуки загиблих

Правоохоронці вилучили всі рештки тіл загиблих і документи в селі Гроза Куп’янського району на Харківщині після удару російським Іскандером. Про це повідомляє Інфосіті.

Шукати загиблих під завалами допомагали три спеціально навчені службові собаки.

“Шестеро поранених та 51 загиблий – такий результат цієї ракетної атаки росіян станом на зараз. Одинадцять фрагментів тіл, в тому числі, дрібних, відправили на експертизу вчора. Вилучені сьогодні рештки тіл також будуть досліджені з використанням ДНК лабораторій. Четверо мешканців Грози зникли безвісті, серед них двоє дітей. Чи стали вони також жертвами ворожого Іскандера, зможемо сказати після закінчення ДНК-аналізів”, – повідомив начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов.

Нагадаємо, 5 жовтня росіяни обстріляли кафе-магазин у селі Гроза на Харківщині. Удар був завданий ракетою «Іскандер-М». Теракт забрав життя кожного 6 мешканця села.

Цього дня у селі Гроза місцеві мешканці прощалися із загиблим військовослужбовцем Андрієм Козирем. Поминки організував його син Денис.

Перед початком війни чоловіки разом перебували у Польщі, але в перші дні приїхали до Львова та прийшли до військкомату. Батько загинув під Попасной. Його захоронили на військовому кладовищі на Дніпропетровщині. Син продовжував служити, проте в червні за станом здоров’я звільнився. Переїхав у Грозу, одружився — і вирішив перепоховати батька. На поминках зібралися близько 60 людей.

Дениса з дружиною разом з багатьма односельцями вчора вбив російський Іскандер.

В медзакладах області залишаються постраждалі внаслідок вчорашнього удару по селу Гроза Куп’янського району. Загалом було госпіталізовано 6 людей. За даними медиків, стан потерпілих середній та важкий. В усіх пацієнтів мінно-вибухові травми, осколкові поранення верхніх та нижніх кінцівок, черевної порожнини. Одна жінка перебуває у вкрай важкому стані, вона підключена до апарату ШВЛ, має множинні поранення кінцівок, грудної клітини та голови.

Через теракт рф в регіоні оголошено триденну жалобу.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.