На Харківщині закрили донорські пункти у лікарнях

22.01.2024 11:28   -
На Харківщині закрили донорські пункти у лікарнях

Донорські пункти у лікарнях Харкова та області більше не працюють. Про це Інфосіті дізналися з повідомлення пресслужби Харківського обласного центру служби крові.

Закриття пунктів у центрі пояснили державною політикою з реорганізації служби крові України з метою створення сучасної системи крові в Україні наближеної до стандартів ЄС.

“Логіка проста. Центри крові зі своїми спеціалістами, обладнанням займаються організацією донорства, заготівлею, переробкою і зберіганням, розподілом донорської крові та її компонентів. Лікарні — лікують пацієнтів та борються за життя, маючи свій цільовий персонал, обладнання та банк крові (місце де зберігається донорська кров). Кожен займається своєю справою. Це важливо! Особливо у воєнний час”, – ідеться в повідомленні.


В Центрі також зазначили, що продовжать співпрацювати із лікарнями, де були донорські пункти. Зокрема, можуть організувати виїзд бригад Центра крові у певні дні. Пропозиції щодо співпраці можна надати за телефоном: 095 570 4766.

Також фахівці Центра крові шукають лідерів «на місцях», які зможуть організувати людей, охочих здати кров.

“Якщо збереться 15-29 осіб ми приїдемо за вами з трансфером: доставимо Вас до місця здачі крові і назад. Якщо 30-40 прибуде виїзна бригада Центра”, – зазначили в Центрі.

Наразі кров у Харкові можна здати за адресами:

  • вул. Клочківська, 366
    пн-пт з 08:00 до 15:00, кожну сб з 08:00 до 13:00
  • ТРЦ Нікольський – 1 поверх
    вт, чт, сб 09:00 до 14:00

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ