На Харківщині у 31 медзакладі “первинки” надають психологічну допомогу пацієнтам

05.05.2023 17:50   -
На Харківщині у 31 медзакладі надають психологічну допомогу

У Харківській області 31 медичний заклад первинної медицини надає психологічну допомогу. Це найбільша кількість серед усіх регіонів України. Про це повідомляють Харьковские известия з посиланням на Департамент охорони здоров’я ХОВА.

Загалом 300 закладів первинної медицини по всій Україні мають договір на надання послуг у межах програми медичних гарантій – «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги».

«Сімейний лікар – найперший контакт пацієнта у системі охорони здоровʼя. Тому, щоб спростити доступ громадян до психологічної допомоги, МОЗ, ВООЗ та міжнародні партнери у межах Всеукраїнської програми ментального здоровʼя провели відповідну підготовку фахівців “первинки”», – розповіли в Департаменті.

На Харківщині психологічну допомогу готові надати у поліклініках Харкова, Центрах первинної медичної (медико-санітарної) допомоги в Люботинській, Малоданилівській, Близнюківській, Валківській, Лозівській, Люботинській, Чугуївській, Кегичівській, Зачепилівській, Дворічанській, Золочівській громадах.

Знайти найближчий медзаклад, який надає психологічну допомогу в межах вказаного пакета, можна через контакт-центр НСЗУ за номером телефону 16-77.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.