На енергомережах Харківщини тривають відновлювальні роботи

28.03.2024 14:22   -
На енергомережах Харківщини тривають ремонтні роботи

На об’єктах енергетичної інфраструктури Харківщини тривають ремонтні роботи та розбір завалів. Про це повідомляє Iнфосiтi.

Внаслідок масштабної ракетної атаки на енергетичну інфраструктуру 22 березня, окупанти завдали ударів по 12 регіонам України. По Харківській області ворог випустив 22 ракети різного типу. Наразі усі профільні служби залучені до відновлювальних робіт, розбору завалів та поновлення енергозабезпечення цивільному населенню.

Наразі на Харківщині діють стабілізаційні та аварійні графіки відключень світла в 17 населених пунктах Богодухівського, Чугуївського, Харківського районів та обласному центрі.

«Зараз вже можемо подати електроенергію вночі всім абонентам Харкова. Продовжуємо працювати над точними графіками. Наразі відповідні графіки маємо 6х6. Хочемо вийти приблизно 4х4 або 4х2. Тобто 4 години електроенергія є, 2 або 4 немає, допоки пошкодження не будуть усунуті», – зазначив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

До відновлення пошкодженої енергетичної інфраструктури готові долучитися міжнародні партнери. Частину коштів на відновлення передадуть з Фонду підтримки енергетики України.

Водночас, у Харкові продовжується робота з відновлення наземного електротранспорту. Сьогодні, 28 березня, мер Харкова Ігор Терехов повідомив про відновлення роботи 7 тролейбусних маршрутів.

ОСТАННІ НОВИНИ