Харківська митниця надала дані по імпорту та експорту з початку року

11.05.2023 12:16   -
Харківська митниця надала дані по імпорту та експорту з початку року

Загальний товарообіг в зоні діяльності Харківської митниці за січень – квітень 2023 року склав 151,6 млн долл, з яких експорт становить 73,9 млн долл, імпорт – 77,7 млн долл. Про це повідомляють Харьковские известия.

Митники відзначили суттєву активізацію здійснення зовнішньоекономічних операцій в Харкові. Зовнішньоторговельні операції в зоні діяльності Харкіської митниці з початку року здійснювали 507 суб’єктів.

Країнами-лідерами по імпорту за вартісним показником в зоні діяльності Харківської митниці з початку року є Китай, Туреччина, Польща, Німеччина, Італія. З цих країн найбільше надходили пластмаси, полімерні матеріали (18%), промислове обладнання (10%), засоби наземного транспорту (10%), алюміній та вироби з нього (6%) тощо.

Основними споживачами українського експорту стали Польща, Молдова, Німеччина, Литва та Угорщина. Найбільш затребуваними українськими товарами за кордоном стали – промислове обладнання (12%), жири та олії (11%), готові продукти із зерна (6%) та зернові культури (6%) тощо.

ОСТАННІ НОВИНИ