Воїн з Харкова отримав зброю від міністра оборони України

11.05.2023 12:34   -
Воїн з Харкова отримав зброю від міністра оборони України

Каразінець Олексій Дмитренко отримав відзнаку Міністра оборони України «Вогнепальна зброя» та нагородну зброю — пістолет Beretta M9. Про це повідомляють Харьковские известия.

Олесій – випускник кафедри матеріалів реакторобудування навчально-наукового інституту Фізтех Каразіна 2002 року, молодший науковий співробітник Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут», капітан стрілецької роти 209-го окремого батальйону територіальної оборони 113-ї окремої бригади територіальної оборони.

Молодий науковець приєднався до лав Збройних сил України з першого ж дня повномасштабного російського вторгнення і захищав Харків від загарбників.

За 13 місяців війни Олексій Дмитренко брав участь у бойових діях на різних ділянках східного фронту — переважно на лінії зіткнення. У перші дні війни — на північних межах Харкова, потім — неподалік Старого Салтова (біля села Рубіжне), далі — поблизу Сватового, на Бахмутському напрямку (Курдюмівка – Озарянівка) і на Лиманському напрямку (поблизу Кремінної). А зараз він знову боронить Харківщину.

Також Олексій Дмитренко в інтерв’ю провідним світовим медіа (CNN, CBS та іншим) розповідає правду про російську агресію безпосередньо з місць бойових дій.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.