Гранди фінського хокею долучилися до міжнародної підтримки Україні

08.08.2023 09:31   -
Гранди фінського хокею долучилися до міжнародної підтримки Україні
Фото: ХК «Таппара»

Два провідні хокейні клуби Фінляндії «Ільвес» і «Таппара» з міста Тампере оголосили про допомогу українцям, які постраждали від російської військової агресії. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

На цьому тижні, а саме: 11 та 12 серпня, у Фінляндії відбудеться традиційній міжнародний турнір з хокею «Кубок Тампере». Співорганізаторами цих передсезонних престижних змагань і є два місцеві клуби, багаторазові чемпіони Фінляндії – «Ільвес» і «Таппара».

Як зазначається на офіційному сайті ХК «Таппара», клуби прийняли спільне рішення надати 50 % касових зборів «Кубка Тампере» на підтримку українців.

До речі, ХК «Таппара» раніше вже брав участь у благодійному проекті на допомогу України. Восени минулого року клуб, який наразі є діючим чемпіоном Хокейної ліги чемпіонів, передав на благодійний аукціон «Sport & Business Club Ukraine» ігровий светр-джерсі з автографом свого колишнього титулованого гравця, призера чемпіонату світу та Олімпійських ігор у складі фінської збірної Йорі Лехтеря. Цей лот був проданий за 3350 американських доларів. А загалом з серії Аукціонів «Sport & Business Club Ukraine», серед який був і згаданий лот від «Таппара», було придбано машину швидкої допомоги, яку надалі передали захисникам України.

Також на сайті «Таппари» йде мова, що чергову допомогу Україні надасть і міська влада Тампере, яка передасть три автобуси та цистерни для зберігання води. Це вже не перша допомога від цього фінського міста українцям. З початку повномасштабної війни проти російських загарбників Тампере, яке до речі є побратимом столиці України, надало гуманітарну допомогу (продукти, медикаменти, засоби гігієни тощо) на загальну суму 150 тисяч євро та ще 33 генератори. Також минулого року у місті відбувся благодійний концерт на підтримку України.

Що стосується хокейного «Кубка Тампере», то ці міжнародні змагання мають давню традицію. Вперше вони були проведені у 1989 році. За більш ніж 30-річну історію участь у представницькому передсезонному турнірі «Кубок Тампере» брали команди з Фінляндії, США, Канади, Швеції, Німеччини, Японії, Норвегії, Чехії, Швейцарії, Франції, Австрії, Латвії та України, причому саме київський «Сокіл» ставав переможцем дебютного турніру в 1989 році.

Нинішнього року у змаганнях виступлять команди зі Швеції та Фінляндії, в тому числі, «Ільвес» і «Таппара». Враховуючи благодійний характер «Кубка Тампере-2023» на підтримку українців, за даними організаторів на відкриті турніру очікується виступ Надзвичайного і Повноважного посла України у Фінляндії Ольги Діброви.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Відзначимо, що у травні цього року Тампере було одним із міст, яке приймало чемпіонат світу з хокею в елітному дивізіоні. Як ми повідомляли раніше, від цього планетарного турніру були відсторонені збірні росії та білорусі, яким продовжили санкції в світовому хокеї.

Також нагадаємо, що раніше благодійний хокейний турнір на підтримку міста-героя Харкова відбувся у Польщі.

Крім того, хокеїсти харківської команди СДЮСШОР, які через війну в Україні, вимушено залишилися в Європі, виграли цього року чемпіонат Норвегії у віковій групі 16 років.

ОСТАННІ НОВИНИ