Росіянам та білорусам продовжили санкції в світовому хокеї

23.03.2023 11:36   -
Росіянам та білорусам продовжили санкції в світовому хокеї
Фото: AP Photos

Міжнародна федерація хокею (IIHF) вирішила продовжити відсторонення росії та білорусі від усіх своїх змагань і в новому спортивному сезоні. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Як відзначається на офіційному сайті IIHF на останньому засіданні Ради Міжнародної федерації хокею, яка відбулася на цьому тижні, були розглянуті поточні ризики, пов’язані з відновленням участі національних збірних та клубів з рф та білорусі в змаганнях IIHF.

«На основі детальної оцінки ризиків, проведеної відомою компанією, яка саме і спеціалізується на оцінці ризиків, пов’язаних із різними глобальними викликами, Рада IIHF встановила, що повернення команд росії та білорусі до змагань IIHF не буде безпечним упродовж майбутнього сезону 2023/24 рр. Таким чином, IIHF проводитиме сезон 2023/24 без російських і білоруських команд», – йдеться у заяві Міжнародної федерації хокею.

Відзначимо, що хокейні збірні та провідні чоловічі та жіночі хокейні клуби країн-агресорів, диктаторські режими яких розв’язали війну в Україні, IIHF відсторонила від своїх змагань одразу після вторгнення російських військ в Україну, тобто з лютого 2022 року. Крім того, росію ще й позбавили права на проведення чемпіонату світу з хокею, що мав відбутися в Санкт-Перебурзі (пройде тепер у Латвії та Фінляндії в травні цього року).

Новим рішенням Міжнародна федерація хокею продовжила ці санкції вже й на новий сезон. Таким чином, в цьому році збірні рф та білорусі не виступлять на чемпіонаті світу з хокею, також представники країн-агресорів залишаться за бортом європейських хокейних клубних турнірів.

Слід також відзначити тверду та непохитну позицію IIHF в цьому питанні, особливо в той час, як після незрозумілих рекомендацій Міжнародного олімпійського комітету, деякі міжнародні федерації почали хоч і в нейтральному статусі, але повертати російських та білоруських спортсменів до своїх змагань, наприклад у тенісі, фехтуванні, велоспорті чи боксі.

Сподіваємось, що інші міжнародні федерації, які ще вагаються, підуть по шляху IIHF, адже, як зазначав Президент України Володимир Зеленський, представникам рф та білорусі не місце у світовому спорті, поки триває війна на території України.

Також нагадаємо, що в минулому місяці канадський хокейний клуб провів яскравий захід на підтримку України.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.