Харківська опера приєдналася до організації Opera Europa

23.01.2019 17:12   -
Автор:
Генеральний директор-художній керівник ХНАТОБ/Схід Опера Олег Оріщенко впевнений, що з приєднанням до Opera Europa театр дійсно отримує новий поштовх до розвитку. Він підкреслив, що завдяки державним програмам підтримки сьогодні театр має необхідні умови для просування вперед.
«Завдяки державним програмам підтримки, ми розпочали багато проектів, від модернізації будівлі театру до нових творчих пошуків. З приєднанням до Opera Europa ми отримуємо додаткові можливості, щоб рухатися далі», – сказав він.
Директор Opera Europa Ніколас Пейн очікує на ініціативи від нового учасника і вважає, що харківський театр «багато чого може привнести» до діяльності цієї міжнародної організації.
«Це взаємна робота і взаємна вигода. Ми обмінюємося успішними практиками і в господарській діяльності, і в мистецтві. Ми можемо обмінюватися й виробництвом продукції, і ми готові просувати українське мистецтво в Європі», – відзначив він.
Як повідомлялося, вступ до Opera Europa, надає нові можливості для співпраці з відомими режисерами, диригентами, солістами, для професійного обміну, участі в найбільших міжнародних фестивалях, мистецьких акціях, тощо.