Держгеокадастр видав ветеранам землю під садівництво

21.01.2019 18:01   -
Автор:
На початку заходу вшанували пам’ять “кіборгів”, які загинули в Донецькому аеропорту та всіх полеглих на війні на Донбасі. А першою, хто отримав документи, стала мати загиблого Костянтина Животченко.
Про важливість допомоги рідним загиблих воїнів наголосив в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Харківській області Василь Саранча. За його словами, це спільний обов'язок громади, працівників державних установ й місцевих рад, ветеранів АТО, що повернулися додому живими. “Ми співпрацюємо з громадськими організаціями: Спілкою ветеранів АТО, “Родинним колом”. Контактуємо з військоматами. Тобто в нас є вся потрібна інформація про ветеранів, що мають отримати землю. Звісно, буває таке, що у рідних загиблого немає ні часу, ні сил цим займатися. А буває таке, що вони навіть не знають, що їм надано право на отримання ділянки. Ми знаходимо їх, не чекаємо, коли самі прийдуть. Більше того, прислухаємося до того, яка саме земля їм потрібна”.
Серед отримавших документи на землю були й родини. Так, свої садиби в Дергачах облаштують Роберт та Олена Ованесяни. Роберт Ованесян — кадровий військовий, в зоні АТО перебуває майже постійно, а його дружина приєдналася до армії у 2015 році. Також садівниками стануть Костянтин та Віктор Горшанські — батько та син. Костянтин теж професійний військовий, а Віктор відправився в зону АТО, не попереджаючи батьків.
У той же день 228 ветеранів взяли участь у традиційному жеребкуванні ділянок більшого розміру для ведення особистого селянського господарства. Ці поля розташовані на території Барвінківського та Балаклійського районів.
Загалом, з 2014 року Головне управління Держгеокадастру у Харківській області надало 11886 дозволів на розробку документації із землеустрою, на загальну площу 16924,3382 га. З них членам сімей загиблих учасників АТО (ООС) — 165 дозволів загальною площею 232,5666 га.