Баскетбольна Євроліга продовжила санкції росіянам на новий сезон

20.07.2023 10:48   -
Баскетбольна Євроліга продовжила санкції росіянам на новий сезон

Найпрестижніший європейський кубковий турнір з баскетболу не бажає мати справи з представниками країни, яка розв’язала криваву війну в Україні. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Як зазначається на офіційному сайті Євроліги, баскетбольні клуби з російської федерації будуть відсторонені від участі у континентальних змаганнях і на новий сезон 2023/2024 рр.

Відзначимо, що російські клуби вперше було виключено зі складу учасників баскетбольної Євроліги після початку повномасштабного вторгнення в України в лютому 2022 року. Тоді від участі в Євролізі було усунуто московський ЦСКА, казанський УНІКС та петербурзький «Зеніт». Їхні результати в турнірній таблиці сезону 2021/22 були анульовані. Не були допущені клуби з рф і до сезону 2022/2023 рр. Зокрема не вийшов на регулярний чемпіонат незмінний учасник цих топових баскетбольних змагань ЦСКА, який є власником довгострокової ліцензії на участь у Євролізі.

Також російські клуби відсторони й від участі у другому за рангом європейському баскетбольному турнірі серед клубних команд, який проводиться під егідою Євроліги – Кубку Європи.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Загалом у новому сезоні Євроліги візьмуть участь 18 провідних баскетбольних клубів з Іспанії, Греції, Туреччини, Італії, Німеччини, Сербії, Франції, Ізраїлю та Литви.

Від України на євроарені в новому сезоні виступить БК «Прометей» (Слобожанське, Дніпропетровська обл), який заявився до клубного Кубку Європи. До речі, у минулому сезоні Єврокубка «Прометей» дійшов до півфіналу.

Також нагадаємо, що раніше Міжнародна федерація баскетболу (ФІБА) відсторонила чоловічу збірну росії з баскетболу від кваліфікаційних змагань на найближчі літні Олімпійські ігри, які пройдуть наступного року в столиці Франції.

Крім того, ми повідомляли, що багаторічний учасник Євроліги, титулований литовський баскетбольний клуб «Жальгіріс» продав на благодійному аукціоні один зі своїх чемпіонських трофеїв, аби допомогти Україні в іі боротьбі з російськими загарбниками.

ОСТАННІ НОВИНИ