На радари! Найтитулованіший баскетбольний клуб Литви продав чемпіонський трофей, аби допомогти Україні (ФОТО)

20.02.2023 11:08   -
На радари! Баскетбольний клуб Литви «Жальгіріс» допомагає Україні
Фото: БК «Жальгіріс»

Відомий баскетбольний клуб «Жальгіріс» з міста Каунас виставив на благодійний аукціон унікальний Кубок чемпіона Литви, який команда здобула у сезоні 2014/15 рр. Зібрані кошти передадуть Україні, щоби захистити її повітряний простір від ракетних атак російських загарбників. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Національний чемпіонський кубок за сезон 2014/15 рр. клуб вирішив продати напередодні річниці повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ в Україну та підтримати, таким чином, нашу країну в її хоробрій боротьбі з підступним ворогом і ще на кілька кроків наблизити Перемогу.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

«Жальгіріс» – команда з багатою історію, є неодноразовим чемпіоном Литви, перемагала й була призером єврокубкових турнірів. Виставивши один зі своїх чемпіонських трофеїв на благодійний аукціон, титулований литовський клуб тим самим приєднався до масштабної акції «Radarom». Вона розпочалась у Литві у січні цього року, а усі зібрані кошти з благодійних внесків, пожертв та коштів з аукціонів у межах цієї акції будуть передані України для закупівлі радарів повітряного спостереження.

На радари! Баскетбольний клуб Литви «Жальгіріс» допомагає Україні

Чемпіонський кубок від каунаської команди був одним із коштовних лотів серії благодійних аукціонів акції «Radarom», а його стартова ціна становила 1 тисячу євро. Сам аукціон, на якому був виставлений трофей, тривав лише одну добу. Він привернув увагу багатьох шанувальників баскетболу, причому не тільки з Литви. Але у підсумку чемпіонський кубок залишиться у Каунасі. Адже переможцем аукціону стала одна з будівельних компаній цього прекрасного стародавнього міста, яка викупила трофей за 25100 євро. Ці кошти вже надішли до загального збору в рамках «Radarom». До речі, з початку кампанії «Radarom» у Литві зібрано вже понад сім мільйонів євро!

Слід також відзначити, що після початку повномасштабної війни в Україні вболівальники «Жальгіріса» неодноразово влаштовували під час домашніх матчів команди у баскетбольній Євролізі яскраві акції підтримки України.


А ще привітаємо «Жальгіріс» з першим трофеєм 2023 року, адже вчора каунаська команда виграла черговий національний турнір – Кубок короля Міндаугаса (Кубок Литви з баскетболу)! Поздоровляємо й дякуємо за підтримку!

Також нагадаємо, що нещодавно титулованому українському баскетболісту Станіславу Медведенко презентували нові коштовні трофеї замість проданих ним на благодійному Аукціоні.

ОСТАННІ НОВИНИ