У Харкові буде працювати станція з прийому вторсировини

08.08.2019 12:46   -
Автор:
Пункт з прийому вторсировини – проєкт, який реалізується мережею супермаркетів «Сільпо» у співпраці з Молодіжною радою при Харківському міському голові, а також з громадськими організаціями «Харків Еко Сіті» і «Екореанімація».
Як зазначила керівник проекту «SilpoRecycling» Галина Дмитрук, жителі України тільки вчаться роздільному збиранню сміття, але головне – люди усвідомили, що систему поводження з відходами необхідно міняти.
«Цей процес триватиме довго, але початок покладено. Наше завдання – мотивувати жителів приносити вторинну сировину, за яку вони можуть отримати бали «Власного рахунку» і допомогти планеті», – зазначила Галина Дмитрук.
За словами організаторів, станції переробки відходів вже успішно працюють в Києві, Запоріжжі та Дніпрі. За таким же принципом працюватиме і станція в Харкові – усі, хто принесе вторинну сировину на переробку, отримають заохочення у вигляді балів програми «Власний рахунок» на карті від «Сільпо». Наприклад, за 1 кг скла можна отримати 150 балів, 1 кг паперу – 250 балів, 1 кг металу – 700 балів, а за 1 кг пластика – 500 балів. Згідно з правилами програми «Власний рахунок», після закінчення звітного періоду бали перетворюються в бонуси, які можна використовувати для купівлі в мережі магазинів «Сільпо». При перерахунку бонусів діє така схема: 1 бал = 1 копійка, 100 балів = 1 грн.
«У Харкові живе багато екологічно налаштованих громадян, які хочуть сортувати відходи в комфортних умовах, і станція «SilpoRecycling» в цьому тільки допоможе», – зазначив керівник ГО «Харків Еко Сіті» Кирило Чікірякін.
На станції прийматимуть такі види сировини: пластик (пляшки, стрейч плівку, поліетиленові пакети, упаковки з маркуванням HDPE), папір (картон, папір, журнали, газети, паперові упаковки, упаковки Tetra Pak), скло (скляні пляшки, банки від консервації, пляшечки від дитячого харчування) і метал (алюмінієві банки).
Станція розташовуватиметься на парковці біля входу в «Шато-Ледо» і працюватиме щодня (крім святкових днів) з 8:30 до 20:00.