Молодіжна рада підбила підсумки роботи за чотири роки. ФОТО

28.11.2019 16:20   -
Автор:
Під час засідання члени Молодіжної ради презентували кращі проєкти, реалізовані цього року, а також підбили підсумки роботи за дві каденції. Серед масштабних ініціатив – щорічний ярмарок вакансій «Dream Job», проєкт «DJ Stream» (виступи українських музикантів, які транслюються у прямому ефірі з популярних місць Харкова), створення інформаційного ресурсу «Kharkiv Eco Сity» у «Facebook» і «Instagram», участь в організації «Конгресу ініціатив Східної Європи» в Любліні (Польща), проведення молодіжного форуму «Що я тут забув?» тощо. Більшість проектів була реалізована за позабюджетні кошти.
З досягненнями команду Молодіжної ради привітав заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту Костянтин Лобойченко.
«Ви разом за цей час реалізували сотні цікавих і важливих проєктів для харків'ян, і не тільки для молоді, але й для багатьох, хто їх потребував, зокрема, для людей з обмеженими можливостями, і зробили все на високому рівні. Нам дуже приємно, що ми працюємо разом. Ваш шлях тільки починається, а ви вже так багато зробили для розвитку нашого міста», – зазначив віце-мер і вручив найактивнішим членам Молодіжної ради Подяки міського голови та грамоти Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту.
Голова Молодіжної ради Михайло Лазарєв підкреслив, що свої перші проєкти його команда реалізувала чотири роки тому, а вже сьогодні вона є невід'ємною частиною Харківської міської ради, беручи участь у важливих стратегічних проєктах з розвитку міста.
«Крок за кроком ми будували свою історію. Спочатку наші проєкти були локальними, але з часом перетворилися на постійну взаємодію з профільними департаментами міськради. Наприклад, це створення установи «Офіс реформ Харкова», спільна робота у сфері цифрової трансформації міста, бюджет участі та інше. І я хочу, щоб усі розуміли, що саме Молодіжна рада є великим імпульсом для розвитку міста, а молодь Харкова залучена у стратегічні процеси управління містом», – сказав Михайло Лазарєв.
Довідка. Молодіжна рада – консультативно-дорадчий орган Харківського міського голови, який був створений у грудні 2015 року і зараз нараховує 156 членів. Сьогодні при організації створено 12 комісій, які займаються підготовкою проєктів у різних сферах життєдіяльності міста, а також адміністративний департамент. Молодіжна рада взаємодіє з сімома молодіжними радами в Україні, двома – в Польщі і двома – у Німеччині, завдяки чому активно реалізує міжнародну політику.
Зазначимо, що за чотири роки роботи ради заявку на вступ до організації подали понад 1300 осіб з 70 різних організацій, студентських та учнівських самоврядувань.