Знеструмлення Харкова: як працюють супермаркети міста під час блекауту (відео)

26.03.2024 11:17   -

22 березня Харків повністю залишився без світла через ворожу ракетну атаку. Не вперше. Та навіть за умов блекауту, паралізувати місто російським окупантам не вийшло. Зокрема працювали магазини, аптеки, АЗС та супермаркети, що тримають в резерві для подібних ситуацій – генератори. Тому проблем придбати харчі, ліки чи пальне, у харків’ян зазвичай не виникає.

ЯНІНА ЧЕТВЕРИКОВА ДИРЕКТОР ІЗ МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТОРГОВОЇ ГРУПИ «КЛАСС»
Так як у 2022-му році ми не думали що буде таке. І в 2022-му році на лютий місяць у нас було всього на всього 6 дизельгенераторів на компанію. Зараз у нас 21 дизельгенератор на нашу компанію. Всі супермаркети забезпечені дизельним пальним, дизельними генераторами. План «Б» у нас – максимально 1 хвилина це на переключення, якщо знеструмлення йде по місту, ми переключаємось протягом однієї хвилини, це максимально. У нас є пересувні дизельгенератори. Вони стоять у нас на вантажних машинах. І якщо у нас стаціонарний дизельгенератор виходить з ладу, ми переводимо  на дизельгенератор передвіжний і він зразу переключається. І це може зайняти максимум 15 хвилин.

Власне наявність альтернативних джерел дозволяє навіть великим супермаркетам працювати у звичному режимі, навіть при повному знеструмленні міста. Єдине, що може трапитися під час блекаутів, кажуть в одній з великих мереж супермаркетів Харкова, через перебої зі зв’язком та інтернетом, можуть виникати проблеми з безготівковим розрахунком.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ЯНІНА ЧЕТВЕРИКОВА ДИРЕКТОР ІЗ МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТОРГОВОЇ ГРУПИ «КЛАСС»
Безготівкова оплата працює. Працює регулярно зараз. Якщо банки працюють. У нас термінали працюють. Всі морозильні, холодильні камери все, все працює. У нас працює випічка, у нас працює кулінарія. Ми готуємо, ми смажимо, паримо, варимо, ми печемо піцу. Ми працюємо в повному обсязі. У нас немає ніяких зіпсувань.

Згідно інформації муніципалітету, через блекаут своєї роботи не згортали практично всі супермаркети міста, ринки, аптеки та АЗС. Тому у випадку подібних ситуацій, що мала місце минулої п’ятниці і ліквідація наслідків якої триває і досі, гуманітарна ситуація в Харкові прийнятна і контрольована.

ОСТАННІ НОВИНИ