Зі своєю бідою до міського голови

27.10.2012 17:14   -
Автор:

Роман Нехорошков директор Департаменту житлового господарства

-Это общежитие на балансе издательства "Харьков" и мы предлагали расмотреть вопрос о передаче его в коммунальную собственность однако получили от них информацию, что они против передачи этого общежития в коммунальную собственность.

Геннадій Кернес  Харківський міський голова

-Люди туда просто в эту извините общагу просто так не попали. Они работали на предприятии и получили там свою жилплощадь, потом с учётом перестройки и так далее как то получилось так, что эти люди не работают там потому что предприятие закрылось. Но проживают там, потому что им идти некуда. Вы им не даёте право на приватизацию жилплощади. Хотя есть законы и приказы Президента о том, чтобы все эти общежития были приведены в состояние жилого фонда.

В результаті відкритого діалогу між трьома сторонами – видавництвом – міською владою і людьми рішення було знайдено. Місто допоможе мешканцям відомчого гуртожитку з приватизацією кімнат. Допомогли з подібною проблемою і жителям іншого гуртожитку по вул. Тимурівців, 33, що належить фірмі "Союз". У мешканців протягом трьох тижнів немає газу, оскільки власник не оплачує рахунки, а також не розв'язує інші комунальні проблеми людей. Газ увімкнули, людям дали надію на вирішення їхніх негараздів. Та приходять до мера і з юридичними питаннями. Члени цього товариства отримали в Кулиничівській селищній раді акт на користування землею під гаражами ще 20 років тому.

член спілки

-В 1992 году мы были зарегестрированы в Московском райсполкоме как потребительское общество "Авто-7". В марте Московский райсполком ходатойствовал перед городом о выделении нам земли. Было ряд стоянок около 20 штук.

Але через зміни в законодавстві, які відбувалися в той час, правоохоронні органи поставили під сумнів чинність цього документа. Тепер ці питання – в судовому розгляді. Мер заспокоїв людей.

Геннадій Кернес  Харківський міський голова

-После того как официально вступит постановление Верховного совета о границах города Харькова вы обратитесь к нам в городской совет города Харькова и вы получите документы на землю.

Не обійшлося на особистому прийомі міського голови Геннадія Кернеса і без найрозповсюдженішого та наболілого питання харків"ян – ремонту дахів, які течуть.

Геннадій Кернес  Харківській міський голова

-Не так всё просто. В Харькове 8000 домов из которых 4000 течёт кровля, после жаркого лета это колличество увеличивается. Потому что перепады температур со временем десятилетий привели в негодность это покрытие и для этого всего необходимы – люди, деньги. И ответственность и качество. Поэтому сколько сегодня кровель отремонтировано вам сказать, вы скажете, что вас интересует только своя. И так говорит каждый. Вот мы с вами встретились лицом к лицу. Значит возьмём в работу и будем работать.

Мер наголос, що тепер ремонтами дахів і під'їздів разом із комунальними службами будуть займатися і провайдери. Які неабияк псують як дахи, так і стіни будинків, при прокладанні кабелів. І ідея тут проста – хочеш заробляти гроші не руйнуй те, що зроблено до тебе. Всього під час особистого прийому міський голова Геннадій Кернес розглянув близько п'ятдесяти звернень від жителів міста Харкова. Більшість питань вирішились на місці. Інші тепер, до часу їх виконання, будуть під контролем мера.