Реконструкція у сквері по вулиці 23 серпня

27.10.2012 18:59   -
Автор:

Євгенія Кутнова кореспондент

-У сквері, що по вулиці двадцять третього серпня, незважаючи на погодні умови, реконструкція продовжується повним ходом. Тут будівельники вже зняли старе покриття та почали вкладати нову плитку. Окрім цього, встановили ліхтарі, розрівняли чорнозем та висадили нові дерева.

Та роботи продовжуються лише у цій частині скверу. Біля пам"ятника солдату місце відпочинку вже не впізнати. Тут відновили монумент та стели, замінили дорожнє покриття. Поруч встановили лави. Окрім цього, за проханням місцевих мешканців, на перехресті Двадцять третього серпня та проспекту Леніна встановили додаткові світлофори.

Валентина Грушевська пенсіонерка

-Как-то все обновилось, все другое стало. Мне понравилось, знаете что, переходы сделали очень удобные. Раньше было бежишь и не знаешь куда, машины, а сейчас переходы хорошие сделали.

Трохи далі від монументу розтягнулася нова головна алея скверу. Вздовж неї також благоустрій: лави, урни для сміття. І вперше за багато років тут з"явилось освітлення.

Діана Мороз пенсіонерка

-Раньше здесь было все такое разрушеное, плохое. Освещения не было, ну понимаете сами, а народа ж тут много. А теперь людям есть, где погулять, где отдохнуть…И для дедушек, и для бабушек.

Висадили у сквері і нові сорти дерев, розбили клумби. Попрацювали комунальники й над прилеглими будинками.

Ольга Фоменко молода матуся

-Клумбы очень красивые появились, обновились фасады, покрасили все, дома покрасили, очень довольны все. Большое изменение произошло, вот аллею сейчас еще достроят центральную, будет вообще замечательно, когда солнечная погода, здесь очень много людей.

Тепер на території скверу більше не паркуються автомобілі. Стоянки для них винесені до проїжджої частини та огороджені парканом. Окрім цього, зробили і додаткові кармани для машин.

Лідія Корж пенсіонерка

-Вы посмотрите, что тут сотворили, тут вечно машины, грязь, а сейчас какой порядок, красота.

Для дітей у сквері, що по вулиці Двадцять третього зробили цілий майданчик. Тут є і гойдалки, і пісочниці. Для спортсменів- турніки. Оновили і територію навпроти скверу, біля ринку. Тут тепер нові однотипні мафи. Вздовж них також і лави, і ліхтарі. Але й на цьому благоустрій у мікрорайоні навколо пам"ятника невідомому солдату не завершиться,- твердять місцеві владники.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Это наша дань, уважение к тем людям, которые защищали нашу страну, Родину и наш любимый город. У нас еще в планах установить мемориал людям, которые занимались ракетно-космической отраслью и двигаться дальше в сторону Балакирева,в сторону Отакаря Яроша, потому что это микрорайон требует комплексного ухода.