“Зелена весна” в самому розпалі

02.04.2013 21:50   -
Автор:

Анастасія Полякова кореспондент

-Сніг зійшов, а на землі після зими залишилося чимало бруду, сміття, а ще опале листя. Тому в Харкові влаштували двомісячник з благоустрою. Комунальники та городяни потроху наводять чистоту в місті.

Сьогодні за граблі взялися працівники поліклініки номер п"ять, що на вулиці Олімпійській. Збирали листя, зробили обрізку дерев. Разом з ними працюють комунальники. Вони надали ініціаторам інвентар та спецтехніку, аби вивезти весь непотріб.

Таїсія Обихвост сестра-господарка Харківської міської поліклініки №5

-Конечно, город должен быть чистый, как бы нам жить в этом городе, работать.

За таким принципом комунальники та городяни прибиратимуть сміття не лише навколо різних закладів, а й на подвір"ях багатоповерхівок і в приватному секторі. І там, кажуть, лише за попередніми планами, вивозити відходи і вивозити.

Костянтин Кальницький директор координаційного центру «Харківекоресурс»

-Планируемое количество где-то в районе 4 тысяч метров кубических, в зависимости от районов по частному сектору, самое большее количество планируется убирать в Червонозаводском районе. Там просто территория частного сектора одна из самых больших в городе.

Все б добре, але після наведення порядку, городяни знов накидають сміття, скаржаться комунальники. Ось це звалище на перехресті вулиць Шаляпіна та Фурманова в приватному секторі прибирали цьогоріч на початку січня. Минуло три місяці і знову купа непотребу. І знов потрібно вивозити.

Валерій Будніченко водій самоскиду

-Есть грузчики, помогают, трактор убирает, что остается под траткором – убирают грузчики. Здесь кубов 7-8, а так в день убираем 60-70 кубов.

А це в середньому п"ятнадцять звалищ на день. Загалом за час проведення двомісячника з благоустрою "Зелена весна", що розпочався у в місті з середини березня, вже прибрали близько півтисячі смітників. Це понад двадцять відсотків від запланованого. Решту вивезуть до кінця акції. Така традиція, всім містом наводити лад в Першій столиці, з року в рік набирає обертів.

Віктор Кітанін директор Департаменту комунального господарства

-Город стал намного чище после наступления весны,  и сегодня того хаотического разброса свалок и полигонов, то есть свалок и куч мусора, которые оставались на территории особенно домов, которые имеют отношение к коммунальной собственности практически нет, кроме накопления крупногабаритного мусора.

Анастасія Полякова