Мобілізація засуджених та вилучення цивільної техніки для армії. Подробиці новацій

13.05.2024 13:33   -

Військовозобовязані засуджені мають право стати на захист держави, щоправда є декілька вимог. Одного бажання для засуджених замало. Рішення мобілізовувавти ту чи іншу особу ухвалюватимуть в залежності від висновку військово-лікарської комісії, вердикту суду і рішення командира тієї чи іншої бригади сил оборони, при якій засуджений може служити. Щодо того, кого не братимуть, то тут перелік досить розширений.

ДМИТРО ЛАЗУТКІН РЕЧНИК МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ
Обмеження діятимуть для осіб, які відбувають покарання , або були засудження проти основ Нацбезпеки України. Умисне вбивство 2, або більше людей, або вбивство з особливою жорстокістю.  Або поєднане зі зґвалтуванням, або сексуальним насильством. Злочини проти статевої свободи та недоторканості. Злочини пов’язані з тероризмом, порушенням ПДР у стані сп’яніння, якщо воно спричинило смерть кількох людей. Вбивство,  або замах на вбивство правоохоронця чи військовослужбовця. Особливо тяжкі корупційні злочини.

Щодо ще однієї новації, щоправда вона стосується цивільних, точніше власників авто. Так машину можуть вилучити на потреби сил оборони. Для цього має бути рішення муніципалітету , або спецслужб. Це стосується тих українців, які мають два і більше автомобіля. Вилучатимуть те, що підходить для потреб війська. Повернути транспортний засіб повинні вже протягом місяця після оголошення демобілізації.  У випадку, якщо авто було пошкоджено під час терміну “служби” у війську, то незабаром суми компенсації повинні визначити урядовці.

ДМИТРО ЛАЗУТКІН РЕЧНИК МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ
Війсково-транспортний обов’язок встановлюється з метою задоволення потреб ЗСУ та інших військових формувань на особливий період транспортними засобами. У тому числі водними і технікою. Це також можуть бути трактори, самохідні сільськогосподарські будівельні машини, сільськогосподарська техніка. Залучення транспортних засобів під час мобілізації здійснюється ТЦК, центральним управлінням,  або регіональними органами СБУ, відповідними підрозділами розвідувальних органів України на підставі рішень місцевих державних адміністрацій, що оформляються відповідними розпорядженнями.

ОСТАННІ НОВИНИ