Загроза для Сербії, вихід України до Євро-2024 та переговори з Польщею – головне на ранок 27 березня

27.03.2024 10:43   -

Цієї ночі ворог знову атакував Україну дронами-камікадзе. За даними Повітряних сил ЗСУ, ворог випустив 13 ворожих безпілотників типу “Shahed”. Знищено – 10 у Харківській, Сумській та Київській областях.

Протягом минулої доби окупанти атакували Харківську, Донецьку, Дніпропетровську, Запорізьку, Херсонську, Миколаївську, Сумську та Чернігівську області. За даними військових адміністрацій, є поранені та пошкодження цивільної інфраструктури.

Світовий банк виділив 1,5 млрд доларів на розвиток і відновлення України. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Глава уряду зазначив, що з цієї суми 984 млн доларів надійде від Японії, а 516 млн доларів – від Великої Британії. Відомо, що кошти будуть перераховані вже до кінця березня 2024 року.

Президент Сербії Александр Вучич у соціальних мережах опублікував пост про важкі дні для країни і її жителів. Він не навів жодних деталей щодо загроз для Сербії, однак пообіцяв поінформувати жителів про це найближчими днями.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

“Попереду важкі дні для Сербії. Життєві національні інтереси Сербії під загрозою. Я ознайомлю народ Сербії з усіма викликами, які нас чекають. Буде важко, як ніколи важко. Ми будемо боротися. Сербія переможе”, — написав Вучич.

Польща анонсувала переговори з Україною. Вони відбудуться у середу, 27 березня. Про це заявив польський міністр Чеслав Секерський. Відомо, що окрім українських та польських міністрів сільського господарства, заступників міністрів, радників також будуть присутні представники асоціацій виробників різних рослин.

Україна вийшла на Євро-2024 з футболу. Збірна нашої держави з футболу обіграла Ісландію у вирішальному матчі відбору на чемпіонат Європи 2024 року. Матч у Вроцлаві закінчився із рахунком 2:1 на користь українців. Відомо, що Євро-2024 проходитиме з 14 червня до 14 липня в Німеччині. За підсумками жеребкування в грудні Україна потрапила до групи E і зіграє проти збірних Бельгії, Словаччини та Румунії.

ОСТАННІ НОВИНИ