За борги по житлово-комунальним послугам державні виконавці арештовують автомобілі

07.10.2020 10:32   -
Автор:
Блокпост "Пісочин". Поліцейські зупинили авто, що перебуває у розшуку. Його власник має борг за житлово-комунальні послуги – 14 тисяч гривень. 
 
Олександр Карпов головний державний виконавець 
 
Відмови постійні, немає часу, немає коштів. Борг на користь комунального підприємства "Харківводоканал" понад 14 тисяч. Це вже тривалий борг, понад рік боржник не сплачує свою заборгованість.
 
Державні виконавці описують майно. Авто направлять на штрафмайдачник. У власника є десять днів аби оскаржити рішення, далі – його виставлять для реаліазації на аукціон.  
 
Олександр Карпов головний державний виконавець 
 
Боржники, які мають несплачену заборгованість при наявності транспортного засобу, тоді транспортний засіб оголошується у розшук державним виконавцем. Направляється відповідна інформація до інформаційної системи "Гарпун", в подальшому працівники органів поліції, коли виявляють даний транспортний засіб, то вони повідомляють державного виконавця про його знаходження і ми проводимо певні виконавчі дії.
 
В'ячеслав Давидов старший державний виконавець 
 
Громадяни повинні розуміти, що ріщення суду, яке набрало законної сили, і воно повинно виконуватись в обов'язковому порядку. Є громадяни, які свідомо не хочуть сплачувати свої борги за оплату комунальних послуг.
 
І таких випадків чимало, констатують виконавці. Є ситуації, коли сума заборгованості складає й 50 тисяч гривень. Взагалі, констатує начальник Управління забезпечення примусового виконання рішень у Харківській області Сергій Розумний, борги по житлово-комунальним складають п'ятнадцять відсотків від всіх виконавчих проваджень. Спочатку виконавці арештовують грошові рахунки, потім – рухоме майно. 
 
Сергій Розумний начальник Управління забезпечення примусового виконання рішень у Харківській області
 
На сьогоднішній день по Харківській області у розшуку перебуває 3636 автівок, ця кількість постійно збільшується, на жаль. Тому хотілося б наголосити та звернутись до всіх сторін виконавчого провадження боржників, або потенціних боржників своєчасно реагувати на вимоги та виклики державних виконавців аби недопускати відповідних заходів реагування з боку державних виконавців.