Витік аміаку, підозри колаборантам та заміновані населенні пункти: оперативна ситуація на Харківщині

06.06.2023 20:30   -

Російські війська продовжують обстрілювати Харківщину. Цілять не тільки по місту, а і по критичній інфраструктурі. Остання з подій — руйнування аміакопроводу, внаслідок чого виникла загроза отруєння людей.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Щодо ситуації з перебитим аміачним газогоном. ДСНС перевірили вміст цього газу у повітрі Куп?янська – все в межах норми. Тож ані Куп?янську, ані тим більше Харкову немає чого хвилюватися.

ОЛЕГ СИНЄГУБОВ НАЧАЛЬНИК ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
Коли ми прибули на цю станцію дослідження показали, що спрацювали запобіжні клапани зворотнього тиску і власне кажучи зупинили прорив, витік аміаку на ділянці 2,2 км, що значно оптимістично для нас щодо розвитку цієї ситуації з витоком цієї речовини. Разом із Гідрометцентром, представниками, які входили в штаб нами було визначено напрямок руху вітру, силу повітря і власне кажучи, що в принципі давало оптимістичні прогнози, що цей аміак до населених пунктів, які підконтрольні Україні, тобто розповсюдження не буде.

Кількість кримінальних правопорушень, які пов’язані з війною накопичуються. І кожна особа повинна нести відповідальність, наголосив Володимир Тимошко начальник нацполіції у Харківській області.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ВОЛОДИМИР ТИМОШКО НАЧАЛЬНИК ГУНП У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Загальна цифра за період з 24 лютого минулого року запідозрили осіб це 334 особи. Цього року вже 99 колаборантів ми запідозрили. Майже щодня одній чи двом особам ми повідомляємо про підозру. Можете цифри подивитися, 99 розділити на кількість днів цього року.

Сапери щодня працюють над знешкодженням ворожої вибухівки. Замінованими залишаються Ізюмський, Вовчанський напрямки, селище Чкаловське. Окрема група з розмінування працює в селищі Циркуни, його вже оглянули на 90 відсотків.

ВОЛОДИМИР ТИМОШКО НАЧАЛЬНИК ГУНП У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Пропорційно з кількістю людей, яка збільшується в цих районах збільшується і кількість підривів на мінах. Не всі міни зібрані, тому знову ж таки, треба пояснювати людям, що це неможливо, краще зберегти своє життя, чим лишній раз їздити в небезпечне місце, особливо це стосується дітей. Тому що приїжджають дорослі з дітьми, дуже важко утримати 5-10 річну дитину щоб вона пішла кудись і не підняла щось.

Майже 13 тисяч виїздів підрозділи ДСНС здійснили з початку повномасштабного вторгнення. Окрім ліквідації пожеж, як це було в мирний час, рятувальники розбирають завали після ракетних ударів. За цей час з під завалів вдалося врятувати 310 людей.

СЕРГІЙ ЧАБАНЬ Т.В.О. НАЧАЛЬНИКА ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДСНС УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Є і втрати серед населення є цифри по загиблих, що складає 278 громадян. Ми також створили для цих цілей додатковий підрозділ, який доповнений інженерною технікою, скалолазами, верхолазами. Ми виконуємо багато робіт по зруйнованим будівлям, убираємо аварійність, там де нависли якісь елементи. Ви бачили наші підрозділи і на північній салтівці і на Роганському жилому масиві, також на об’єктах критичної інфраструктури. Також наші підрозділи були і на деокупованих територіях, не переставали надавати населенню допомогу.

ОСТАННІ НОВИНИ