Всеукраинская акция протеста под Кабмином “Стоп – тарифам”

01.11.2018 12:47   -
Автор:
На заклик Олега Ляшка на загальноукраїнську акцію протесту під Кабміном зібралися близько 2 тис людей. Протестувальники вимагали скасувати рішення про підвищення цін на газ,  тарифів на комуналку, а також включити опалення.
 
Олег Ляшко  лідер Радикальної партії 
 
Вони розказують людям, що грошей немає на опалення, у них батареї жарять на вулиці +15, а в них батареї +30. А в лікарнях, дитсадках і школах люди мерзнуть і діти ходять у трьох курточках, щоб не замерзнути. Так от спочатку треба дати тепло людям в школи, лікарні, дитячі садки, в житло, а потім включати батареї у президентському кабінеті, у прем"єрському, у депутатських, у начальницьких. А то простим людям тепла немає, а собі гріють, як у Африці. 
 
Учасники мітингу ухвалили резолюцію до уряду. Серед вимог – зниження ціни на газ, повернення права на субсидії, збільшення соціальної норми споживання газу, встановлення лічильників за держрахунок, підвищення зарплат і пенсій. Олег Ляшко відніс документ прем’єру особисто, і відмітив – у кабінеті Гройсмана досить спекотно.
 
Олег Ляшко лідер Радикальної партії 
 
Я оце 15 хвилин стою і мені вже жарко у вашому кабінеті. Ми ще ваші батареї перевіримо. Батареї гріють хорошо. А два дні тому я був у Павлоградській лікарні, де хвора людина лежить під трьома одіялами, і два вентилятора. Тому що Павлоградська лікарня не опалюється, і таких лікарень по країні сотні. Коли ви керували містом, у вас лікарні, дитсадки, школи теплі були? Ви сьогодні керуєте країною. Так от зробіть так, щоб були теплі лікарні, школи і дитсадки. А коли теплий кабінет в уряді, а лікарня холодна, щось не так з управлінням.
 
Якщо вимоги не будуть виконані – Олег Ляшко пригрозив чиновникам новими акціями протесту по всій країні.