Впечатления иностранцев от Харькова

23.06.2012 22:48   -
Автор:

Євроматчі у Першій столиці скінчилися, іноземні гості роз`їхалися, але враження залишилися назавжди. І найбільше вони закарбувалися в пам'яті харків'ян. Особливо у тих, які поселяли вболівальників у своїх помешканнях. Вікторія Склярова, пліч-о-пліч з іноземною родиною прожила два дні. У неї гостювали німецькі журналісти. Жінка каже – і досі пам`ятає, як вони разом святкували перемогу німецької збірної.

Вікторія Склярова, гід:

-Відвідали пивний ресторанчик, випили по кухлю пива на честь перемоги і поїхали на фан-зону і повернулися десь о третій годині ночі.

Та запам`яталося, каже жінка, не лише те, як вони раділи перемозі, а й їх враження від традиційної української кухні. Вікторія пригощала гостей стравами зі старовинного посуд. Та не менше німецьких журналістів-вболівальників зацікавила культура Харкова та самі городяни, впевнені в родині Склярових.

Вікторія Склярова, гід:

-Ну їм сподобалось те, як харків'яни свою культуру бережуть. Вони відчули, що це велике місто і воно провислове, і що зберігають тут старовинні будинки. Я їм показала будинок на Мироносицькій, котрий розмальовував ще Микола Самокіш, їм це дуже сподобалось, вони не повірили, що може бути збережено таке.

Віктор Скляров:

-Гостинність і відношення і відкритість українців, я думаю, що це основне, що сподобалось і те, що запамяталось і те, що повинно бути головним

Історія Першої столиці та її пам`ятники вразили і нідерландського гостя, з яким пощастило поспілкуватися, мешкаючи разом, архітектору Вадиму Воскресенському.

Вадим Воскресенський, архітектор:

-Я посадил его в машину и мы поехали по Сумской  по трем мемориалам. Мемориал жертвам второй мировой войны, затем мемориал польским офицерам и закончили мемориалом голодомора на окружной дороге, который на него произвел наибольшее впечатление. Он сказал, не понимаю, как это могло быть и это не укладывается в моей голове.

Загалом під час Євро Першу столицію відвідали тисячі фанів з різних країн світу. І для всіх їх знайшлося житло. Одні мешкали  у готельних номерах. Інші арендували житло, що його пропонували агентства нерухомості. Та найбільше вболівальників надали перевагу оранж-кемпінгам та квартирам харків`ян, які приймали іноземних гостей безкоштовно.