Владимир Гройсман инспектировал Шебелинское месторождение газа

13.05.2016 17:59   -
Автор:
Шебелинський газопереробний завод. Сьогодні тут з візитом Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Це його перший візит в регіон у якості глави Уряду. Він оглядає підприємство, далі відправляється на Черновонодонецьку газокомпресорну станцію. Розповідає про енергетичну незалежність.    
 
Володимир Гройсман прем'єр-міністр України
 
Ми починаємо відновлення добування українського газу, який буде забезпечувати енергонезалежність для нашої країни  і для наших громадян. Наголошую на тому, що ринкова ціна на газ збільшить до 2020 року по плановий показникам 8 млрд газу власного видобутку. Це буде означати, що Україна за цей період часу може стати повністю енергонезалежною. Навіть якщо і імпортувати газ, то невелику кількість . Це той крок, який ми зробили абсолютно чесно. 
 
Для цього мають побудувати вдвічі більше сверловин для видобутку природного газу. А саме збільшити їх з шістдесяти п'яти до ста десяти. Близько двадцяти тільки пробурять на Харківщині. Крім того, мають побудувати ще більше десятка газокомпресорних станцій. Вони потрібні аби не втратити ті об'єми, які наразі добуваються. Для цього на підприємсті "Шебелинкагазвидобування" проводиться модернізація.  Дохід від тарифів направлятимуть саме на це. 
 
Володимир Гройсман прем'єр-міністр України
 
Єдина ціна на газ дає можливість всім тим, хто має високі доходи платити вишу ціну, а всі люди, які мають невеликі статки , вони отримують компенсацію з держави у вигляді субсидій, які будуть призначатися автоматично. Це буде прозоро, чесно і це буде адресно. 
 
Крім того, наголосив під час візиту прем'єр, наразі буде зовсім новий підхід до ремонту доріг. Це є загальнонаціональний пріоритет. Також наразі Уряд направив до парламенту кілька законопроектів. Один спрямований на те, щоб відмінили оподаткування пенсій. Ще один на підвищення соціальних стандартів на десять відсотків з першого грудня. Також Верховна Рада має розглянути закопроект Уряду щодо прозорої конкуренції на рикну ліків та співпраці з міжнародними організаціями.