Відмінювати держрегулювання цін на харчі зарано:експерти

08.08.2016 17:56   -
Автор:

Роман Коваленко економіст

Уже вступают в силу обычные рыночные законы, и, скажем так, цена точно уже не понизится, а останется или повысится и на сколько процентов или же раз, это будет зависеть уже от добросовестности производителей, трейдеров и сети супермаркетов, конечных продавцов, которые и доносят этот продукт до потребителя.

В пергу чергу від такого нововведення, говорять економісти, постраждають малозабезпечені родини та пенсіонери. Та наразі пілотний проект уже готовий. Його апробація у вигляді експерименту стартує у Харкові вже з наступного тижня.  

Цитата з Проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про реалізацію пілотного проекту щодо ціноутворення на товари і послуги у сфері виробництва та реалізації продовольчих товарів»:

"Проект має значно спростити процедуру зміни цін, залежно від цінових коливань ринку, що дозволить виробникам швидше реагувати на зміни кон’юнктури. Більше того, ринкове регулювання цін сприятиме розвитку конкуренції."

Харківські ж економісти схиляються до думки, що поки в Україні відміняти держконтроль цін на соціальні продукти не варто.   

Роман Коваленко економіст

В нынешней ситуации, когда у нас экономика находится в состоянии кризисном отпускать рынок полностью не есть настолько целесообразно. То есть определенный контроль нужно оставлять.

Чи залишати під державним контролем ціноутворення на соціальні харчі фахівці вирішуватимуть вже у листопаді. Протягом же найближчих трьох місяців вони будуть моніторити ситуацію. В цьому і полягає суть експерименту.