Вбивство на сходах обласної державної телерадіокомпанії

21.01.2013 19:04   -
Автор:

Інцидент стався сьогодні опів на другу ночі у п'ятому під'їзді Держпрому, де знаходиться телерадіокомпанія.  

Сергій Гулевський генеральний директор Харківської обласної державної телерадіокомпанії

-Неизвестный разбив стекло дверей нашего главного подъезда и проник на территорию Харьковского обласного телевидения. Он угорожал и начал себя вести неадекватно. И охранник заблокировал вторую дверь, вертушку так называемую. По словам охранника он вёл себя крайне неадекватно, на мой вопрос был ли он пъяный – непонятно, человек был очень обострённый, очень нервный и вёл себя, он говорит, я в своей жизни встречал много людей, но такого я ещё не видел.

Нападник просив впустити його всередину й вигукував прізвище чоловіка, до якого він ніби-то прийшов на зустріч. Хоча такий у них ніколи не працював, каже Сергій Гулевський. Після того, як умовляння охоронця не подіяли, той натиснув "тривожну кнопку".

Юрій Степаненко начальник відділу охорони Харківської обласної державної телерадіокомпанії

-Человек бывший служивый, пожарный, пенсионер. Всякое приходилось видеть, но человек испытал шок, не каждый день такое бывает. Очень удивлены тем, что нападение. Уже за сколько лет, но такого не было.

За кілька хвилин на місце прибули працівники Державної служби охорони. Старший групи затримання кілька разів пропонував чоловікові вийти з приміщення, однак той слова проігнорував. Довелося використовувати газовий балончик.

Ігор Бескровний кореспондент

-Після того, як правоохоронці використали слізогінний газ зловмисник був змушений залишити  будівлю обласної телерадіокомпанії. Але на цьому той не зупинився і продовжував погрожувати охоронцю саморобною шаблею, а той, аби захиститися був змушений застосувати зброю.

Зважаючи на очевидну загрозу життю міліціонера та, ймовірно, іншим громадянам, які перебували або могли опинитися поблизу місця події, правоохоронець вистрілив з табельної зброї. Спочатку – у повітря, потім – у  підозрюваного. Від отриманого вогнепального поранення двадцятишестирічний харків’янин помер на місці. За вже встановленою інформацією нападником був аспірант одного з Харківських ВИШів.

Євген Безбородов прокурор Дзержинського району

-Застреленый в последнее время наблюдал определённые странности в поведении, вёл себя неадекватно, агрессивно. Как стало известно нам из допросов родственников и других лиц осенью он проходил лечение в психиатрической больнице. Он даже накануне своим родителям говорил, что со стороны Госпрома на него идут какие-то импульсы, ему плохо и называл фамилию Каратуманов. Как ему казалось эти импульсы направляет Каратуманов.

-Но очевидной связи с ним нету?

-Нет!

Що пов'язувало всі сторони конфлікту поки слідство не знає. Як і те, про що хотів поговорити хлопець, озброївшись саморобною шістдесятисантиметровою шаблею. Поки ж у правомірності застосування вогнепальної зброї правоохоронцем слідчі не сумніваються.

Євген Безбородов прокурор Дзержинського району

-Нами это событие внесено в единый реестр досудебных расследований с предварительной квалификацией ст.118 УК Украины "Как умышленное убийство при превышении необходимой обороны или превышение мер необходимых для задержания преступника". Пока действия сотрудников милиции у нас не вызывают предположения, что они действовали незаконно. Потому что он пытался на них набросится, нанести удар этой самодельной саблей.

Наразі за даним фактом порушено карну справу, всі учасники та свідки інциденту дають свідчення. У квартирі загиблого оперативники знайшли ще дві подібні саморобні шаблі.

Ігор Бескровний, Євген Шинкаренко Харьковские Известия