В Украине стартует ёлочная кампания

04.12.2018 14:16   -
Автор:
В Україні стартує ялинкова кампанія. Державні лісогосподарські підприємства розпочинають реалізацію новорічних красунь, що вирощуються на спеціальних плантаціях чи зрізаються під час проведення планових рубок для оздоровлення лісів. Такі методи мінімізують шкоду для навколишнього середовища, повідомляють у прес-службі профільного агенства. 
 
Асортимент порід, які вирощуються в якості новорічних ялинок: сосна звичайна, сосна палласа (кримська), ялина європейська (смерека), ялиця біла (піхта). Цього року державними лісогосподарськими підприємствами заплановано реалізувати близько 500 тис. шт. новорічних ялинок. Потрібно зазначити, що вирощені дерева, заплановані для реалізації, заготовлюються під замовлення покупців. 
 
Розповіли лісівники і про те скільки коштуватимуть новорічні дерева цієї зими. Кажуть, вартість залежитиме від регіону та породи дерева. У порівнянні з минулим роком, ціна на новорічні дерева, що реалізуються у лісгоспах, зросте максимум на 5-10 гривень.
 
Цінова політика на новорічні ялинки у 2018 році залишається в середньому на рівні минулого року. По Україні середня ціна, при купівлі ялинок у державних лісгоспах, становить 60-70 грн за погонний метр. 
 
Звісно, на ялинкових базарах, ціна буде значно вищою, ніж у лісгоспах, додають в агенстві. В вартість ялинок приватники закладають зарплату реалізаторів та і інші фактори, такі як транспортування дерев з інших регіонів України.