В Украине штрафы за неправильную парковку хотят поднять до 34 тысяч гривен

14.01.2020 13:46   -
Автор:
За паркування в недозволенному місці штраф від пятисот до трьох з половиною тисяч гривень. Такий законопроект було зареєстровано у Верховній Раді. За зупинку на місцях для водіїв з інвалідністю грошове стягнення складе ще більше – тридцять чотири тисячі гривень. Таку ж суму доведеться заплатити автомобілістам, що неправомірно використовують знак «водій з інвалідністю». Констатація правопорушення буде такою:
 
Пояснювальна записка до законопроекту №2628
 
Передбачається, що фіксація і доказ факту порушення правил зупинки в заборонених місцях будуть зводитися до необхідності зробити фото автомобіля. Для того, щоб фото стало доказом, потрібні будуть мінімум три фотографії автомобіля – порушника з різних ракурсів.
 
Крім того, в якості доказу в суді можна буде показувати і записи з камер відеоспостереження, йдеться у документі. Законопроектом передбачається і зміна розмітки. Жовта лінія, що використовується для позначення заборони зупинки, за словами фахівців, не чітко виділяється на дорозі. Тож її хочуть зробити більш контрастною за формою, кольором та розміром.
 
Пояснювальна записка до законопроекту №2628
 
Відповідна дорожня розмітка наноситься в формі великих трикутників жовтого кольору. Така розмітка буде чітко виділятися на фотографії.
 
За словами авторів законопроекту, такий документ дозволить зменшити кількість порушників правил дорожнього руху. А фотофіксація допоможе довести факт порушення, у разі, якщо водій виявить бажання довести свою правоту у суді.