В Украине отмечают международный День миротворцев

29.05.2012 18:37   -
Автор:

Голубі берети, шарфи та нарукавна пов*язка. Це головні наочні відзнаки миротворців організації об*єднаних націй. У такій уніформі її члени працюють і у мирні часи, і на війні. Українські миротворці під час різних бойових дій брали участь у сімнадцяти різних місіях. Дві з них пройшов і Сергій Самойлов. Служив у Сієро Леоні та у Іраці.

Сергій Самойлов,  голова Харківської обласної організації миротворців ООН, учасник міжнародних операцій:

-Задание: споровождение грузов, предотвращение массовых беспордков, патрулирование улиц.

Про важливість таких місій – розповідає Сергій гостям тематичної виставки. На плакатах – історія миротворчої організації ООН. Вона почалася у тисяча дев*ятсот сорок восьмому році. Та Україна приєдналася до цього руху двадцять років тому. У Першій столиці знають про нього усі школярі. У місті працює волонтерська організацію юних миротворців. Там дітей вчать і добрі справи робити, і себе привчати жити гідно. Рік тому до лав голубих беретів вступила школярка Тетяна Волкова. Дівчина вже відвідала із доброю місією будинок пристарілих та заклад для дітей-інвалідів. Небайдужа Тетяна і до бездомних тварин.

Тетяна Волкова,  юний миротворець:

-Меня очень волнует проблема бездомных животных. И я помагаю им, если находится кошечка какая-то или собачка -я стараюсь помочь ей, куда-нибудь пристроить.

Людяність та доброта – це є головним при вихованні майбутнього покоління, кажуть керівники організації «Юних миротворців». Вже зараз у Харкові її членами стали триста школярів з різних районів міста.

Олена Завгородня , Сергій Перець , Харьковские Известия.