В рамках І международного юридического форума студенты встретились с главой НАБУ

04.10.2017 16:39   -
Автор:
Ці студенти –  майбутні борці з корупцією. Наразі вони навчаються на останніх курсах юридичного університету і за спеціальність обрали саме антикорупційну роботу. Сьогодні у них не просто лекція, а зустріч з практиками. З тими, хто є обличчям боротьби з корупцією в країні. У рамках першого міжнародного юридичного форуму, який вже другий день проходить у Харкові, сюди приїхав голова НАБУ Артем Ситник. Зустріч тривала кілька годин, студенти ставили різноманітні питання та отримали поради. Одна з них – вчити іноземні мови, адже це теж є одним з критеріїв роботи детективів Національного антикорупційного бюро.
 
Артем Ситник голова Національного антикорупційного бюро України 
 
Кожне провадження, воно пов'язане з міжнародною допомогою, тому що топ-корупція вона не закінчується в межах України. Офшори і я зараз не берусь казати точну кількість міжнародно-правових доручень, але їх сотні. І наші детективи виїжджають, і мають контакт, оперативний контакт, з іншими колегами в інших країнах і знання іноземної мови, мається на увазі мова, яка є однією зі світових – це англійська, це надзвичайно важливо.
 
Також під час зустрічі Артем Ситник розповів про нагальні реформи в країні, що стосуються НАБУ. Це створення Антикорупційного суду. Міжнародні партнери та громадськість визнали це доцільним і зволікати, кажуть, немає часу. Взагалі, у рамках форуму, який проходитиме у Харкові до шостого жовтня, студенти матимуть змогу відвідати ще ряд заходів. Такі зустрічі, переконують викладачі, допомагають молоді обрати шлях у житті.
 
Євген Алісов директор слідчо-криміналістичного інституту Національного юридичного університету ім.Я.Мудрого 
 
Це дуже важлива складова в підготовці майбутніх правників. Студенти зустрічаються із керівниками, з практичними робітниками правоохоронних органів, судів, науковців. Можуть обмінятися своїми думками, визначитися зі сподіваннями на майбутнє, тобто це дуже корисний досвід.