В Харькове открылось первое региональное представительство Фонда Конрада Аденауэра

24.08.2018 16:12   -
Автор:
Перший регіональний філіал фонду Конрада Аденауера в Україні відкрили у Харкові. На урочистій церемонії голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична зазначила, що вона вдячна керівництву представництва за те, що вони обрали саме Першу столицю і розцінює це як факт довіри.   
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
Фондом Аденауера працюємо вже рік, але сьогодні відкриваємо вже перше регіональне представництво в Україні і саме в Харкові. Новий проект – це нові можливості, особливо важливо для молоді, тому сьогодні вручимо стипендії для молодих, видатних, провідних фахівців для того, щоб вони отримували підтримку і особисте визнання своїх досягнень.
 
Керівник філії в Харкові представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Тім Петерс відзначив, що метою роботи Фонду в Україні сьогодні є і підтримка реформ. 
 
Тім Петерс керівник філії в м. Харкові представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні
 
Ми вирішили відкрити друге закордонне бюро саме у Харкові. Основна мета якого – побудова громадянського суспільства та підтримка в області політики і освіти. Також для нас важливо допомагати студентам. Щоб вони не тільки показували гарні успіхи у навчанні, а й вкладали сили і душу в розвиток суспільства. Щоб молодь була в цьому зацікавлена.
 
Крім того, Юлія Світлична зауважила, що Харківська область буде і надалі активно співпрацювати з німецькими партнерами. 
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
Із німецькими нашими партнерами ми співпрацюємо по різних проектах. І запроваджуємо їх біля 50 в різних сферах і в соціальних, і в гуманітарних, і в наданні житла для внутрішньо переміщених осіб, і в ремонті, і в реконструкції об'єктів будівництва в охороні здоров'я, в освіті і багато інших проектів – енергозберігаючих і в аграрній сфері. Тому розширюємо нашу співпрацю для того, щоб надавати нові можливості для усіх харків'ян.