В горсовете объяснили почему нет горячей воды, и когда ее включат

05.10.2018 14:39   -
Автор:
Кілька тижнів вулиця Шатилівська нагадує будівельний майданчик. Через капремонт 49-ї тепломагістралі, що ведеться відразу на кількох ділянках. Ця магістраль – одна з основних в місті, тому, кажуть спеціалісти, довелось вимкнути гаряче водопостачання в ряді будинків Шевченківського та Київського районів. Об'єкт для ремонту складний. Оперативність виконання робіт, підкреслюють фахівці, гальмує ряд факторів. 
 
Олексій Лука головний інженер КП "Харківські теплові мережі"
 
Залегание более 3,5 метров, что связано с тяжелыми раскопками, глубина очень высокая. Приходится соблюдать меры безопасности для того, чтобы не было обрушений. Плюс сложности в том, что это низкая точка в городе, и сюда практически стекается вода со всего центра  города. И мы практически все время откачиваем воду для того, чтобы проводить ремонтные работы.
 
На час проведення ремонтних робіт на 49 тепломагістралі гаряче водопостачання тимчасово припинене у двох сотнях житлових будинків. І його відновлять, підкреслили в тепломережах, як тільки завершать капремонт тепломагістралі.  Окрім того, до загальної картини у Харкові з гарячою водою додалась ще й ситуація з ТЕЦ-5, що в приватній власності і яка досі без блакитного палива.   
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
ТЭЦ-5, к сожалению, сегодня находится в частной форме собственности. У нас с ними есть договорные взаимоотношения. И мы сегодня принимали решения о том, чтобы порядка 70 миллионов заплатить на ТЭЦ-5, для того, чтобы они получили номинацию, а соответственно с номинацией они обещают нам подключиться и примерно с 10-го числа начать работать, чтобы ТЭЦ-5 начала работать. С этим, естественно, связано горячее водоснабжение, с этим, естественно, связана водоподготовка и соответственно заполнение систем. Поэтому, если они выполнят свои обещания и 10 числа начнут работать, то мы сразу начнем заполнять системы и у людей появится горячая вода. 
 
Аби ця процедура з наданням номінації для ТЕЦ-5 пройшла успішно, запевнив Ігор Терехов, з НАК "Нафтогаз-Україна" веде перемовини і харківська міськрада. Наразі, зазначив перший віце-мер, в Києві пообіцяли дотриматись слова і надати номінацію. Щодо виділення фінансування з міського бюджету для ТЕЦ-5,  то його планують винести на розсуд депутатів вже на найближчій сесії міської ради.