В апреле харьковчане смогут окунуться в мир французского искусства

27.03.2018 13:38   -
Автор:
Вже 15 років поспіль фестиваль "Французька весна" традиційно приходить у квітні. Цілий місяць всі бажаючі зможуть зануритись у світ французького кіно та театру. На харків’ян очікує багато нових та креативних проектів. 
 
Матье Арден директор французького інституту в Україні
 
Кожен рік ми пропонуємо високоякісну програму, яка охоплює якомога більше областей культури. Нам потрібно знайти баланс між заходами які зацікавлять  публіку, широке коло глядачів, а також заходів, які будуть спрямовані більше на професіоналів.   Увесь  фестиваль проходить в діалозі з сучасним українським мистецтвом.
 
Стартуватиме фестиваль з кіно-концерту "Різношерсті песики", де глядачі поринуть у світ мультиплікаційних фільмів семидесятий років у супроводі поп-року.  Буде і еко-дефіле суконь, французької дизайнерки Ізабель Тош, яка протягом багатьох років створює свої роботи з переробленного сміття.   
 
Руслан Зачепа співорганізатор фестивалю "Французька весна"
 
Цьогорічний фестиваль він буде особливий, якщо раніше українці мали змогу спостерігати за унікальними шоу, які були створені на території Франції, то в цьому році ми побачимо унікальний перфоманс, який був створений спеціально, для 15-го ювілейного фестивалю французька весна.  Девіз французької республіки – це свобода, рівність і братерство. Це і стане основним мотивом фестивалю.
 
Кіно займає особливе місце у фестивалі, наголошують організатори. Традиційно на харків’ян очікує "Ніч короткого метра". Глядачам пропонується нон-стоп підбірка французьких короткометражних фільмів, що триватиме 6-7 годин. 
 
Володимир Пономаренко співорганізатор фестивалю "Французька весна"
 
Такі заходи, які от ми маємо зараз, якраз створюють об’єктивні умови і мотивації для наших народів, щоб вони дружили. Це завдання національних еліт України і Франції, з тим щоб наші народи зближувались, працювали і жили разом. Це один із таких заходів, які організує якраз зацікавленість наших народів у співпраці і в дружбі. 
 
На харків’ян також  очікують концерти французьких музичних виконавців, театральні вистави та графічні виставки у жанрі коміксу.