Услуга сохранения номера при смене оператора наконец-то заработает с 1 мая

24.04.2019 14:09   -
Автор:
З травня вже можна буде зберігати мобільний номер при зміні оператора зв"язку. В Україні запускається нова послуга. Це спільний проект трьох найбільших операторів, які зараз закінчують тестування нової системи з перенесення номерів і підтверджують свою повну готовність. Заначають, за бажанням, переходячи до нового оператора, абонент зберігатиме за собою не тільки основний номер, а й код мережі мобільного зв'язку, послугами якого користувався з самого початку реєстрації номеру.
 
Послуга портації (переходу абонента) від одного оператора мобільного зв’язку до іншого з повним збереженням номера, означає, що всі цифри, разом з тими, які зараз ми називаємо кодом оператора, залишаться без змін. Т.б. номер тепер належатиме не оператору, а абоненту.
 
 
Механізм переходу до іншого надавача зв'язку із збереженням номеру, зазначають фахівці, доволі простий, важлива умова, щоб абонент був зареєстрований в мережі свого оператора. Заявки на перенесення номеру можна зробити і віддалено, по інтернету, на своїх сайтах оператори вже запустили відповідні сервери, або звернутися особисто. 
 
Потрібно:
 
– прийти до офіційного відділення того оператора, на який ви хочете перенести свій номер, і подати заявку
 
– в заявці вказати свої паспортні дані, бажаний час перенесення номера, і вибрати тарифний план, який вам підходить
 
– заявку розглядатимуть протягом 8 робочих годин, після чого відправлять її до центрального офісу
 
– якщо заявка схвалена, новий оператор інформує абонента, видає нову сім-карту і починає обслуговувати його в своїй мережі.
 
 
А для тих, хто телефонуватиме абоненту після зміни ним оператора, про це звучатиме повідомлення, але його можна буде і відключити. Фахівці вже провели дослідження і припускають, що новою послугою перенесення номерів напевно скористається приблизно кожен десятий українець.