Усю промисловість – на нові рейки роботи

24.11.2012 19:01   -
Автор:

Олександр Жданов директор ДП "Харківський машинобудівний завод "ФЕД"

-Современное технологическое оборудование, которое вы видели, уникальное, оно даст высокий экономический эффект при одном условии, если будут внедрены новые принципы управления промышленными предприятиями на базе информационных технологий.

Неабияку роль відіграє і ефективний менеджмент та висококваліфіковані робітники. Які працюватимуть на високотехнологічному обладнанні. Тому підприємства приділяють увагу і навчанню співробітників. Шляхом комплексної модернізації можна стати конкурентоспроможними на світовому ринку, зазначають фахівці. Харківщина одна з лідерів на Україні в створенні технопарків, в інтелектуальних розробках у сфері новацій, нанотехнологій. Але поки немає реального механізму застосування інновацій на практиці.

Андрій Моченков заступник голови Харківської обласної державної адміністрації

-Вот этот вопрос когда от идеи, научной идеи до серийного производства он сегодня не поддерживается государством, нет соответсвующих фондов, денег. Нам нужно создать ряд предприятий, которые можно было бы профинансировать за счёт  фонда государственного либо за счет фонда государственной области и получить как мультипликатор развитие малого и среднего бизнеса, но ещё раз подчёркиваю малого и среднего бизнеса именно в разрезе высокотехнологичного в будущем производства.

Все це необхідно врахувати на законодавчому рівні, наголошує Андрій Моченков. Наразі є ініціатива з боку асоціації роботодавців про створення фондів підтримки малого та середнього бізнесу. Також фахівці та законотворці працюють над розробкою вільної економічної зони на Харківщині. Досвід європейських країн демонструє позитивні результати від такого заходу.

Віктор Попов голова правління ПАТ "ФЕД"

-Те страны, которые имеют реальный практический опыт организации работы и отработки механизмов свободных экономических зон, вот там приходят реально и нвестиции и есть конкретные результаты.

Власне до цього прагнутиме і Харківщина. А поки за дев"ять місяців цього року область отримала понад два мільярди іноземних інвестицій. І всі їх спрямували на розвиток регіону.