У вихідні у Харкові дощитиме, але буде тепло – прогноз синоптиків

17.07.2020 13:29   -
Автор:
У західні регіони країни прийшли грози, зливи і град, протягом вихідних синоптики прогнозують там саме таку погоду з температурою 21-24 градуси вище нуля. В інших регіонах – без суттєвих опадів. Дощі лише очікуються в деяких областях на півночі та сході країни, при цьому температура повітря буде дещо вищою, в межах 24-29 з позначкою плюс.
 
В зону вирогідних дощів потрапила і Харківщина. Згідно данних офіційного сайту регіонального гідрометцентру, найближчі два дні в області дощитиме, хоча ще раніше синоптики обіцяли сухий період погоди до 20-го числа.  
 
18 і 19 липня. Мінлива хмарність. Вночі без істотних опадів. Вдень місцями  невеликий короткочасний дощ, гроза. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря: вночі 12-18°, вдень 24-29°. 
 
Тож дощ таки буде, але спеціалісти запевняють, не такий як злива на початку тижня, коли менше ніж за добу у Харкові випало 90 мм опадів, що складає півторимісячну норму – рекордне стихійне явище, бо подібного не було  за останні майже 150 років. 
 
Тетяна Адаменко керівник відділу агрометеорології Укргідрометцентру 
 
Те що відбувається можна сміливо назвати кліматичних шоком. Клімат стає все більше непередбачуваним і несприятливим. Річна норма опадів тепер виконується за кілька дощів на рік. Ця норма підтримується завдяки короткочасним та інтенсивним зливам, коли за добу може випасти місячна норма і більше. 
 
Лише вихідними дощова погода у Харкові не обмежується. За прогнозами синоптиків, і початок наступного тижня відзначиться опадами, щоправда, короткочасні невеликі дощі, місцями з грозами очікують лише вдень. Щодо температури повітря. то у понеділок обіцяють +24-29, а от потім на кілька градусів менше 22-27.