Формат навчання з 1 вересня залежатиме від “зони”

17.07.2020 13:24   -
Автор:
Чим ближче до осені, тим все більше українців переймається питянням, яким же буде формат навчання з 1 вересня. В Уряді пояснюють: залежно від епідемічної ситуації Україну поділять на чотири зони: «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону». Для кожної розробили сценарій. В останній – червоній зоні – навчання у закладах освіти буде заборонено.
 
У комітеті Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій розповіли про три сценарії, за якими може проходити наступний навчальний рік:
 
Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій
 
•низький рівень захворюваності – навчання буде проходити в звичайному режимі;
•високий рівень захворюваності – навчання буде дистанційним;
•середній рівень захворюваності – навчання буде в змішаній формі (дистанційно і в освітніх установах, з дистанціюванням та гігієнічними заходами
 
У комітеті кажуть, що, швидше за все, в Україні буде третій сценарій – змішана форма навчання. Тож і організація освітнього процесу повинна буде відповідати санітарним нормам при середньому рівні захворюваності. Комітет вирішив, що повністю дистанційний формат для молодшої школи -несприйнятливий; також вчителям не будуть щотижня робити тести на COVID-19; а навчальні заклади закриватимуть на карантин на 14 або 7 днів.