У Харкові запустили фонтан, що не працював 10 років (відео) 

12.04.2024 18:39   -

Історична частина Харкова, роза вулиць Чернишевської та Сковороди, квер Михайла Коцюбинського. Крайній раз тут проводилась реконструкція ще в 2011 році. Цьогоріч прифронтовий Харків вирішив відновити цю рекреаційну зону в самому центрі Харкова.

До роботи комунальники підійшли комплексно. Впорядкували всі квітники, зрехлили землю, відремонтували лави та провели капремонт чаші фонтану, що не функціонував з десяток років.

ІРИНА САЙКО ПРЕССЕКРЕТАР СКП «ХАРКІВЗЕЛЕНБУД»
Ви знаєте, це улюблене місце відпочинку нашої харківської молоді. До того, як тут почали працювати комунальники, тут було не дуже красиво, скажімо чесно. Спочатку весни, що ми зробили? Ми поремонтували лави, рейки замінили на більш нові, пофарбували. Також привели до ладу смітники. Тобто зачистили їх комунальники і знову пофарбували і встановили. Крім того, взялися до фонтану. Він був весь у надписах графіті, мав дуже негарний вигляд. За допомогою спеціальної техніки ми його почистили. Також ми відреставрували чашу фонтану, тобто там, де відходили плити, ми їх ущільнили, забетонували, навели порядок і сьогодні ми маємо цей фонтан запустити нарешті.

І після кропіткої праці, фонтан нарешті знову запрацював. Таким чином, відкривши цьогоріч сезон водограїв у Харкові. 

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІРИНА САЙКО ПРЕССЕКРЕТАР СКП «ХАРКІВЗЕЛЕНБУД»
Цього року ми відреставрували фонтан, відреставрували весь сквер, ви бачите. Зараз тривають роботи над тим, щоб висіяти газон. Наразі півроботи зроблено. Зараз вони ущільнюють грунт, щоб продовжувати далі висіювати газон. Ми сподіваємось, що харків’яни оцінять нашу роботу. Тому, що буде дуже прикро, ви бачите самі, яка тут краса настала, якщо не будуть вони бережно відноситись до всього цього, воно знову буде у неприглядному вигляді.

Щодо планів на цю весну, то філософія СКП така, наголосили там, аби у всіх районах Харкова, сквери, парки та сади були охайними, чистими та доглянутими.  Взагалі кампанія з висадки квітів та впорядкування рекреаційних родзинок міста тільки розпочалася. На черзі, після запуску фонтану в сквері Коцюбинського, – каскадне озеро, що в саду Шевченка.

ОСТАННІ НОВИНИ