У Харкові в тимчасових укриттях встановлюють лави (відео)

17.07.2023 17:22   -

Один з будинків Новобаварського району. Саме тут в підвальному приміщенні базується тимчасове укриття. Та місцеві мешканці кажуть, ним практично ніхто не користувався, бо воно у дуже занедбаному стані.

ВАСИЛЬ МЕШКАНЕЦЬ БУДИНКУ
З першого дня початку війни місцеві жителі, які не поїхали в евакуацію, тут залишились, вони користувались своїми. У кожній квартирі під домом є підвал. А ось це що зараз там ремонт проводиться – воно було непригодне. Там колись була стара котельня, потім її порізали, все прибрали, там яма з водою. Там даже добу бути просто неможливо було. Холодно, без світла. Три дня – навпроти дім, сім’я з двома дітками, побули там, ну це ж було в березні, бо ж в лютому 2024 -го і вони пішли.

Аби людям було де тимчасово сховатися, чи то під час повітряної тривоги, чи під час можливих обстрілів, – комунальні служби стали до робіт з впорядкування цього підвалу. Облаштувати планують вхідну групу, потім проведуть світло і вичистять укриття від непотребу. Так, щоб створити  елементарні умови для перебування тут місцевих мешканців.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

А в цьому підвальному приміщенні, що в кількох кілометрах від попереднього дому, роботи з впорядкування укриття, кажуть комунальники,  вже на фінальному етапі. Кожна зі служб виконала свій перелік. Залишилося елементарне.

БОГДАН ДОЛИНА ДИРЕКТОР КП «ХАРКІВСПЕЦБУД»
Игорь Александрович поставил задачу нам как можно быстрее отремонтировать входы в укрытия. Наша задача обеспечить безлопасный вход людей. Сейчас мы работаем. Только в этом районе у нас порядка 46 таких входов. На 2022 год мы уже выполнили работы. А на остальных мы работаем. Самое важное, чтобы у людей был безопасный вход в эти укрытия. Если возникают какие-то аварийные ситуации, мы сразу стараемся их исправлять. Например, в этом укрытие необходимо было восстановить практически все лестницы. Убрать аварийность со стен. То, что уже сделано. Сейчас мы ставим здесь лавочки. У нас в первом этапе будет стоять по 3 лавочки на укрытие.  А дальше будем доставлять там, где это необходимо большее количество.

Окрім Новобаварського району «Харківспецбуд» планує впорядкувати вхідні групи ще в трьох районах. Мова про Холодногірський, Шевченківський та Основ’янський. У цих районах теж планують виконати роботи до двадцятих чисел серпня.

ОСТАННІ НОВИНИ