У Харкові спільно з міжнародною організацією ЮНІСЕФ створять коворкінги для дітей та молоді

28.01.2023 10:53   -

Майже за рік війни російські окупанти зруйнували близько половини навчальних закладів у Харкові. Це – понад сотня розтрощених шкіл, стільки ж – дитсадків, постраждали й виши. Весь цей час діти та студенти займаються дистанційно. Зараз вкрай важливе питання, впевнений мер Ігор Терехов – навчання та дозвілля молоді в Харкові.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Чтобы у них была возможность приходить в такие помещения, где для них будут созданы все условия. Я имею в виду, начиная от книжек в печатных изданиях, и заканчивая компьютерами, вай-фаем, интернетом и возможностью заниматься, разговаривать. При чем, я бы предложил такую кластерную модель этих коворгингов.

Представники дитячого фонду ООН зазначають: допомагають харків’янам від першого дня російського вторгнення в Україну. Й ідею міського голови – підтримують та готові допомогти з реалізацією. Наразі ж багато уваги приділяють одразу декільком напрямкам. У тому числі – збільшенню кількості спеціальних дитячих пунктів «Спільно. Точки зустрічі».

МУРАТ ШАХІН ГОЛОВА ПРЕДСТАВНИЦТВА ДИТЯЧОГО ФОНДУ ООН (ЮНІСЕФ) В УКРАЇНІ
Це дійсно дає відчуття, що в Харкові повертається нормальне життя для дітей. Так, це не заміна дитячим садочкам, але вони разом. Родини приходять, можуть отримати якісь соціальні послуги, послуги у сфері охорони здоров’я, психосоціальну підтримку.

Також, додають представники ЮНІСЕФ, хочуть допомогти дітям, які позбавлені батьківського піклування, проживають у дитячих будинках або в родичів.

МУРАТ ШАХІН ГОЛОВА ПРЕДСТАВНИЦТВА ДИТЯЧОГО ФОНДУ ООН (ЮНІСЕФ) В УКРАЇНІ
Тут також хотілося б розуміти, як ми можемо допомогти керівництву міста, аби покращити умови життя цих дітей.

Тож, запевняють у ЮНЕСЕФ, щотижня відвідуватимуть Харків та область, аби постійно дізнаватися про нагальні потреби людей й оперативно вирішувати їх. Міський голова Ігор Терехов зазначає: завдяки такій співпраці вдається підтримувати дітей та студентів, допомагати їм отримувати якісні знання. І це – вкрай важливо, адже Харків завжди був містом студентів та молоді. Тож, каже мер, і після перемоги, у місті продовжать приділяти увагу розвитку освіти. Відповідні проєкти вже закладені у генеральному плані Харкова.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Мы в нашем плане развития города сегодня уже предусмотрели так называемые «научные парки», наряду с «индустриальными парками».

ОСТАННІ НОВИНИ