У харківському метро відкрилась виставка дитячих малюнків (відео)

11.09.2023 21:27   -

Яким бачать діти своє майбутнє в нових сучасних реаліях? Про це виставка малюнків, яка відкрилась у метро на станції “Історичний музей” в рамках міжнародного україно-польського проекту. Загалом тут представлено 100 робіт, по 50 від польських і українських юних художників.

Майбутнє України та рідного Харкова на дитячих малюнках зображено по-різному. Але воно мирне, світле, квітуче, яскраве, інколи, навіть, казкове. 

МИРОСЛАВА ДЮМІНА УЧЕНИЦЯ ХАРКІВСЬКОЇ ДИТЯЧОЇ ХУДОЖНЬОЇ ШКОЛИ ІМ. І. РЕПІНА
Ось це моя робота. Вона символізує об’єднану битву між спільним ворогом. Я хотіла сказати, що не тільки ми одні б’ємося з цим, а всі разом.

МАКАР ХОМКО УЧЕНИК ХАРКІВСЬКОЇ  ДИТЯЧОЇ ХУДОЖНЬОЇ ШКОЛИ ІМ. І. РЕПІНА
Ось моя робота Лего-сіті, або Лего-ленд. Ідея в мене з’явилася з того, що саме мені дуже подобається майструвати щось з лего. Чому Лего? Тому, що з лего можна збудувати вже існуючі міста. Додати щось своє, або зовсім зробити щось інше. Тому це одне з моїх улюблених занять. Дивився багато фільмів, мультфільмів і тому у мене були дуже насичені ідеї. Я їх намагався вкласти в цю картину.

МИХАЙЛО ЛИСЕНКО УЧЕНИК ХАРКІВСЬКОЇ  ДИТЯЧОЇ ХУДОЖНЬОЇ ШКОЛИ ІМ. І. РЕПІНА
Я хотів намалювати два вокзали. Харківський та Варшавський. Між ними їде поїзд. Він символізує єдність між Польщею та Україною, і що вони друг другу допомагають – простягнуті дві руки. ось це місто майбутнього, яким би я хотів бачити Харків, Україну у майбутньому.

Учасники виставки, а це учні Харківської дитячої художньої школи №1 ім. І.Ю. Рєпіна, отримали дипломи лауреатів проекту “Спільний обрій”.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ТЕТЯНА МАРАХОВСЬКА ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА ДЕПАРТАМЕНТУ КУЛЬТУРИ ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Цей проект втілює художні роботи, мрії, бажання дітей двох різних країн наших – Польщі та України, але з однією метою – жити в майбутньому в мирній Європі. Мир, світ наш, такий досконалий, бо у всьому є наші діти. І вам, нашим дітям, видалась така велика місія – зробити цей світ краще і добріше.

Виставка працюватиме до 19 вересня, з 9:00 до 20:00. Тож подивитись на малюнки може кожен охочий. Після презентації проекту в Харкові виставка вирушить в подальшу подорож містами України, Польщі та інших країн.

ОСТАННІ НОВИНИ