По вулиці Героїв Праці гинуть дерева: стала відома причина (відео)

11.09.2023 21:12   -

Вони почали гинути на очах. Ці багатовікові сосни по вулиці Герої Праці – паркова зона Київського району. Останні роки більшість дерев стала засихати. «Харківзеленбуд» звернувся до профільних фахівців з лісництва, щоб ті розібралися та винайшли причину.

ОЛЕКСІЙ КОМЯКОВ РЕЧНИК СКП «ХАРКІВЗЕЛЕНБУД»
Спеціалісти прийшли до висновку, що систематичний негативний вплив антропогенного навантаження, тобто стихійна рекреація, забруднення вихлопними газами, пожежі призвів до хронічного ослаблення деревостану та послугував каталізатором для інфекційних захворювань та масового розповсюдження стовбурових шкідників. А саме верхівкового короїда та шестизубого короїда. Ще в наслідок інфекційних захворювань була визначена коренева губка. Ще один з факторів висихання дерев у цьому лісі – це багаття, які розпалюють люди в теплий період року, також заїжджають сюди на автотранспорті тим самим пошкоджували з року в рік лісову підстилку.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОЛЕКСІЙ КОМЯКОВ РЕЧНИК СКП «ХАРКІВЗЕЛЕНБУД»
Незважаючи на обставини для оновлення лісу наше підприємство вже висадило 19 500 нових саджанців та планується висадити ще півтисячі. Також ми будемо оновлювати ліс із року в рік. Слідкувати за тим, щоб ці саджанці приживалися. Вони всі молоді – до 2-х років. Тому, що тільки саджанці до 2-х років мають змогу, мають імунітет, пристосуватися до нової середи. Звертаюсь до всіх харків’ян, які тут відпочивають – берегти цей ліс, вивозити за собою сміття, не розпалювати багаття та не заїжджати сюди на автотранспорті. Тому, що це дуже шкідливо для лісу, який ми намагаємось оновити.

ОСТАННІ НОВИНИ