У Геннадія Кернеса виявили коронавірус

15.09.2020 15:35   -
Автор:
У міського голови Геннадія Кернеса діагностували  "COVID-19". Зараз мер Харкова перебуває у 17-й міській багатопрофільній лікарні, що є базовим медзакладом для хворих коронавірусом. Як повідомили у мерії, Геннадій Кернес, при тямі, без апарату штучної вентиляції легенів. Слідкує за інформаційним простором, де напередодні почали розповсюджувати дезінформацію про його стан здоров'я.   
 
Юрій Сидоренко директор Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю
 
Спілкувався з Геннадієм Адольфовичем, який дуже багато і дуже голосно сміявся з того, що було розповсюджено в інтернеті. Зустрітися з вами він просив мене особисто. Для того, щоб спростувати всі ці фейки. Що вчора ввечері, а потім ще й вночі почали тиражуватися. Він все читає , все це бачить  він просив передати, що в нього коронавірус. І викликаний ним двостороннє запалення легенів. Ні про яку кому, ні про який набряк мозку, ні про якійсь інші фейки, які можуть виникнути в якійсь хворій і політично – озабоченій голові, не йдеться. 
 
Геннадій Кернес на лікарняному з 10 вересня. І готується до найближчої сесії міської ради. Розповсюдження неправдивої інформації, вважає харківський градоначальник, справа рук його політичних опонентів. Наразі всі особи з якими Геннадій Кернес контактував проходять тестування на коронавірус. Тим часом і міськрада рада, і всі комунальні служби працюють у звичному режиму, з дотриманням карантинних норм. Обов'язковий масковий режим, температурний скринінг та деззасоби. Поки Геннадій Кернес на лікарняному функції мера виконує секретар Міської ради – Олександр Новак.