“Тут можна повідомити рідним, що з тобою все гаразд”. Як працюють Пункти незламності у Харкові (відео)

25.03.2024 16:46   -

Через блекаут, спричинений наймасованішою ракетною атакою, у Харкові в посиленому режимі працюють всі Пункти незламності. Це один з них, розташований у Холодногірському районі. Він розрахований на одночасне перебування 150 людей. Щодня сюди приходять близько 350 людей.

Найбільше людей перебувало тут в п’ятницю, розповідають працівники пункту. Але і в суботу, і в неділю відвідувачів було багато. Всього ж цей пункт протягом трьох останніх діб відвідало більше восьмиста осіб. Тут є все необхідне, від півсотні точок підзарядки телефонів та безпарольного вайфаю до гарячого чаю з печивом.

СВІТЛАНА ЧЕРНЕГА ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА ХАРКІВСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ №152
Є термопоти, є буржуйки, на яких ми гріємо окріп для того, щоб люди могли зігрітися, попити чаю, є в нас трансформатори, які працюють. В нас є куточок для дітей, де вони граються, малюють. Тобто все для того, щоб люди почували себе комфортно. В медичному куточку є все для надання першої невідкладної допомоги, окремо створені і спальні місця для тих, хто хоче перепочити або залишитись тут на нічь.

Для комфортного перебування матусь з маленькими дітьми облаштували спеціальну кімнату зі зручними ліжками, пеленальним столиком, ігровою зоною. Тут же можна отримати і медичну допомогу.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Заходять до пунктів не лише батьки з дітьми та люди похилого віку. Харківські Пункти незламності виконують функцію і своєрідних молодіжних пабів. Молодь в часи блекаутів залюбки проводить тут час.

АРСЕН МЕШКАНЕЦЬ ХОЛОДНОГІРСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКОВА
У п’ятницю вимкнули світло, нічим зарядити телефон, паувербанк розряджений. І треба кудись іти. Я знаю, що в цій гімназії №152 є і зарядні пристрої і харчування, можно заварити чай, можна просто поспілкуватися з друзями. Також тут є безкоштовний вайфай і можна в будь-яку точку світу зателефонувати, написати, повідомити, що з вами там все добре, що ви в цьому місці і під повним захистом.

ТИМУР МЕШКАНЕЦЬ ХОЛОДНОГІРСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКОВА
На данну годину в мене дома немає світла. Я сюди заходжу частенько з другом. Можу попити чаю, тут є пряники, печиво всяке, і зарядити свій пристрій. Багато людей вміщається тут, може приходити заряджатися, і спілкуватися з усіма. Якщо треба можна робити навіть домашні завдання, тут є столи і все для цього.

Такі пункти відкриті цілодобово в усіх районах Харкова, зазначає мер міста. Всього їх 74. Він особисто завітав до низки пунктів, щоб переконатись, що харків’яни там отримують всі необхідні послуги.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Люди приходять, вони можуть підзарядити свої мобільні телефони, гаджети, крім цього випити гарячих напоїв, і головне, що є на пунктах незламності, інтернет, і люди дуже багато користуються інтернетом в пунктах незламності. Там тепло, і деякий час люди проводять там. Дійсно, у нас було дуже багато людей , які використовували пункти незламності в п’ятницю, в суботу, сьогодні трошечки менше, бо є вже електропостачання в різних районах міста Харкова, сьогодні енергетики не вистачає потужності, тому є відключення. Будемо працювати разом з обленерго над тим, щоб проінформувати людей, щоб був чіткий графік відключень в житлових будинках і будемо працювати далі.

ОСТАННІ НОВИНИ