Трамваї, електробуси та вагони метро. Ігор Терехов – про модернізацію міського транспорту Харкова

12.03.2024 14:20   -

Трамваї повернуться на вулиці міста. Про це розповів Ігор Терехов під час зустрічі з колективом одного з підприємств Харкова. Наразі більше 50% трамваїв знищено ворогом, 42 км контактної мережі пошкоджено. Розтрощені прильотами колії і тягові підстанції. Для відновлення всього цього треба багато коштів і часу.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Що стосується трамваїв. Я не ворог трамваїв, бо трамваї – це дуже екологічний вид транспорту, він важливий для нас і люди звикли до нього. Тому, так, ми будемо будувати трамвайні колії, ми будемо повертати, де можливо, трамваї, але поки що ми будемо замінювати це і електробусами, і тролейбусами, і автобусами.

Транспортному питанню у Харкові приділяється багато уваги. По-перше, проїзд у міських автобусах, тролейбусах, метро все ще безкоштовний для людей. По-друге, Ігор Терехов переконаний, що сучасний мегаполіс повинен мати комфортну для містян і розгалужену транспортну мережу. Тож вже сьогодні, не чекаючи Перемоги, місто працює над розширенням комунального електроавтопарку.  

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Починаючи від закупівлі рухомого складу для метрополітену це кошти, які нам надали – 100 мільйонів євро. І ми будемо мати з вами потяги зовсім іншого класу, прохідні потяги.

Триває робота і над будівництвои нових гілок метро, підкреслив мер.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ми виходимо в тендер – і є вже учасники на цей тендер – це будівництво двох станцій метрополітену – Одеська і Державинська, і будівництво електродепо. Воно буде у нас біля станції метро Перемога. Але це електродепо ми будемо будувати вже під землею.

Наземний транспорт теж буде модернізований. Збільшиться і кількість маршрутів.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Нам виділили кошти, 15 млн євро на закупівлю електробусів. Це новітній транспорт. Жодне місто України не має такого транспорту. Ми сьогодні працюємо і входимо в тендер, бо для закупівлі електробусів, для нас це дуже важливо.

Реалізація всіх цих проектів, зазначає мер Харкова, можлива сьогодні завдяки підтримці і довірі міжнародних партнерів, кредиторів та інвесторів.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Вони нам довіряють, бо хочу сказати, не зважаючи на війну, кредитний рейтинг міста Харкова вищий ніж кредитний рейтинг держави Україна.

ОСТАННІ НОВИНИ