Торкнутися до французького мистецтва

28.03.2013 18:34   -
Автор:

Новинки французького театру і кіно, музики, літератури, оригінальні арт-проекти,-такою буде десята "Французька весна" у Харкові. Стартуватиме фестиваль  у Єрмілов центрі стріт-артом – виставкою фотографій французького художника Жулюєна МаллАна.  До Першої столиці у дні "французької весни" завітє і сам митець. У рамках проекту покажуть його авторський фільм-щоденник "Вуличні ікони".

Алікс де Гассар директор Французького інституту м.Харкова

Мало того, що ми зустрінемось з самим автором і побачимо його витвори і його фільм, але й зможемо поспостерігати за самим митцем, як він творить свої шедеври під час подорожів.  Художник буде розмальовувати стіну в Харкові.

Свій авторський слід Жульєн Маллан залишить на стіні одного з будинків Ленінського району. А для учнів школи реабілітації, пенетенціарної служби, художник проведе майстер-клас з вуличного мистецтва. На поціновувачів музики та хореографії у рамках фестивалю "Французької весни" чекає концерт французького романсу, органна музика від Бернарда Штрубера та вистава у форматі сучасного танцю. Для меломанів – допрем'єрні показ п'яти найсвіжіших кінострічок і гучна прем'єра.

Алікс де Гассар директор Французького інституту м.Харкова

-Один із фильмів, який буде показаний в рамках допрем'єрного показу – фільм "Мобіус". З Жан Дюжарден і Сесіль де Франс.

Візитівкою квітневої "Французької весни" у Харкові стане цикл фільмів "Шукайте…Шпигуна". Серед чотирьох кінострічок, фільм "Прощальна справа", зйомки якого проходили не тільки у Франції та Москві, але й у Харкові. Також харів'янам покажуть добірку найкращих французьких фільмів під час "довгих ночей короткого метру".

Леся Кочержук