Тендер на проект забудови багатофункціонального центру в районі Саржиного яру скасовано – міська рада

14.08.2023 20:21   -

Центральна частина Харкова. Проспект Науки. Район станції метро «Ботанічний сад» з виходом на Саржин яр. Саме тут, кажуть у департаменті ЖКГ, на площі в 0,3 гектари і мали звести багатофункціональний центр. Ініціатором зведення в Харкові такої споруди став Президент України. Всі роботи з будівництва кількаярусної будівлі з підземними укриттями мали фінансуватися з національного бюджету. А місто мало підготувати проект забудови. Але у понеділок муніципалітет вийшов із заявою.

ЄВГЕН ПАСЕНОВ ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА ДЕПАРТАМЕНТУ ЖКГ ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Проведена нарада у міського голови. Замовник у особі Департаменту ЖКГ не зміг захистити технічне завдання і саме локацію для будівництва центру. Тому прийнято рішення відмінити торги на теперішній час. Це нічого не відміняє у плані побудови такого об’єкту у місті Харкові, але наразі буде розглянуто там ще декілька локацій, де це можна буде збудувати. Як тільки вони там будуть знайдені чи прийняті до того, щоб можна було їх розглядати на предмет того, щоб вони були саме укриттями стосовно тих обмежень, які є по генеральному плану міста Харкова…. Так  зразу, я думаю, й буде надана інформація там громадськості, або там журналістам, саме де буде будівництво.

Інформацію щодо локації майбутнього комплексу, – одного чи вже декількох, із захисними спорудами, де в першу чергу планують розгорнути освітній процес разом із проектом того, що в результаті буде зведене за державний кошт, у муніципалітеті планують озвучити вже в найближчі тижні.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ЄВГЕН ПАСЕНОВ ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА ДЕПАРТАМЕНТУ ЖКГ ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Кошти надаються адресно. Цільові. Міська рада ніяк не регулює, розумієте?! Вони цільові. Їх не може ні Ігор Терехов, ні там Євген Пасенов, ні його там зами – прямі заступники вони нічого не можуть з цим зробити. Бо вони надані там.. 180 мільйонів саме сюди і з цього приводу. І ми не можемо там взяти, а давайте візьмемо, припустимо там 10 мільйонів і відремонтуємо цей будинок.

Наразі перед Харковом, що розміщений і кількох десятках кілометрів від російського окупанта, таке стоїть завдання, що тут мають бути надійні укриття. Які б відповідали всім вимогам і нормам. Головний критерій – безпека як для людей, так і для дітей. Такий комплекс може бути як платформою для навчання, і водночас, найбезпечнішим новим бомбосховищем у Харкові.

ОСТАННІ НОВИНИ