Тело 19-ти летнего курсанта университета воздушных сил им. И. Кожедуба нашли без признаков жизни, а рядом лежал автомат

29.01.2018 15:03   -
Автор:
В університети повітряних сил імені Івана Кожедуба сталася надзвичайна подія. Там знайшли тіло 19-ти річного курсанта. Без ознак життя. 
 
Олексій Котов генерал-майор, начальник штабу ХНУПС ім. І. Кожедуба
 
Вчора близько 21:30, при виконанні службових обов'язків – несення служби в добовому наряді, було знайдено тіло нашого курсанта інженерно-авіаційного факультету з пораненнями, які не дали йому можливості жити в подальшому. Коли ми знайшли його у такому стані, згідно встановленої системи, викликали фахівців, оточили то місто і в принципі туди із наших військовослужбовців нікого не допускали, тому що проводили відповідні слідчі дії.
 
Як вже потім з'ясувалося, курсант готувався до виходу на зміну для виконання своїх службових обов'язків. Та перед тим відпросився у начальника, аби комусь зателефонувати. Що було далі, наразі не відомо. Та в університеті зазначають, що і жодного шуму, схожого на постріл, не було чутно.
 
Олексій Котов генерал-майор, начальник штабу ХНУПС ім. І. Кожедуба
 
Він зайшов в таке місце, де акустика не дозволяє із зовні почути постріли. Є свідки, які чули щось таке, але то було схоже на падіння стільця чи стенд там десь хлопнув. І відповідним чином не прийняли це до уваги. Ну а потім, коли почали його шукати системно, то під час пошуку знайшли його як раз там де і проводились слідчі дії. 
 
Знайшли курсанта вже без ознак життя приблизно через одну годину після того, як його востаннє бачили живим. Адже вважали, що він зателенфонував, після чого вийшов на свій маршрут. Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею умисне вбивство з приміткою "самогубство". Та що штовхнуло хлопця на такий вчинок, ніхто не знає. Будь-якої підозрілої поведінки 19-ти річний курсант не викликав, кажуть в університеті. Скаржився на тяжку програму навчання, але при цьому навчався добре. Був не по роках дорослим і доволі самостійним, згубних звичок не мав. У загиблого залишилися батьки, які проживають в селі МартовЕ, це Чугуївщина.